T21 mitalipeleihin!
Julkaistu: 30.03.2023 12.08

T21 mitalipeleihin!

Viime viikonloppuna alkoi Wirmon vanhimpien tyttöjuniorien playoffs-kevät. Ensimmäisen pudotuspeliviikonlopun kaava kuitenkin erosi huomattavasti normaalista, kun T21-joukkueen puolivälierien ja naisten Akatemian divarikarsintojen päällekkäisyyksien takia Wirmo joutui yhteistyöseura TPS:n kanssa tekemään tiukkoja päätöksiä, miten pelaajat saadaan riittämään viikonlopun neljään peliin. Erilaisesta kokoonpanosta huolimatta T21 pystyi näyttämään parastaan, ja vierasjoukkue PSS koki murskatappion, kun kotijoukkue jyräsi 10–0-voittoon (3-0, 3-0, 4-0).

Sunnuntaiaamulla bussi starttasi kohti Porvoota, jossa odotti mahdollisuus katkaista puolivälieräsarja ja edetä mitalipeleihin. Reissuun lähdettiin nuorella porukalla, kun joukkueen omat pelaajat olivat Lahdessa juhlimassa pääsyä naisten divariin. Wirmo kärsi tehottomuudesta maalipaikoissa, mikä näkyi tulostaululla. Tiukan ottelun jälkeen lukemat olivat PSS:lle 4–1 (1-0, 2-0, 1-1). Wirmon ainoa maali Sarah Stenijin käsialaa. Maali oli hänen ensimmäinen pudotuspelissä tehty maali T21 SM-sarjassa.

Kun joukkueen pelaajat saapuivat Akatemian pelistä Lahdesta ensimmäinen Wirmon naisten pääsarjapaikka taskussa, oli aika siirtää katseet seuraavaan tiistaihin. Joukkue sai pelata tähän mennessä tärkeimmän pelin omalla kokoonpanollaan. Raivoa ja taistelutahtoa oli kerätty. Joukkue oli valmis taistelemaan pääsystä mitalipeleihin.

Wirmon maalitilin avasi ylivoimalla TPS:n liigajengistä tuttu sveitsiläistykki, Seraina Fitzi. PSS tasoitti pelin heti toisen erän alkuun, mutta kotijoukkue otti ohjat käsiinsä 30 minuutin kohdalla, ja piti johtoasemansa loppuun asti. Wirmo voitti ottelun 9–3, ja ajatus välieriin pääsystä kävi todeksi.

Wirmon suurin pistenikkari oli Olivia Oikarinen hattutempullaan. 1+1 tehot kirjautti Tessa Pietilä, Emilia Kurppa, Olivia Pietilä ja Seraina Fitzi. Maalin makuun pääsivät Alina Kyrölä ja Ida Ojala sekä syöttöpisteitä hankkivat Laura Piiroinen 0+2 ja Emmi Vaitiniemi 0+1. Maalissa Sara Koski joutui venymään pallon eteen vain seitsemän kertaa.

Välieräsarja alkaa 1.4. Helsingissä EräViikinkien vieraana. Ensimmäinen välierä kotihallissa on sunnuntaina 2.4. klo 18. Tervetuloa kannustamaan wirmolaiset voittoon ja lähemmäs finaaleita!