P19 finaaleihin
Julkaistu: 05.04.2023 11.00

P19 finaaleihin

SBS Wirmon ja Maskun P19-juniorien yhteisjoukkue voitti ikäluokkansa SM-sarjan runkosarjan mainion kevätkauden jälkeen lopulta reippaalla yhdeksän pisteen marginaalilla kakkoseksi sijoittuneeseen Classiciin nähden. Runkosarjan voittaja pääsi ensimmäisenä valitsemaan vastustajansa puolivälieriin ja Wirmon vastustajaksi valikoitui viime kauden tapaan keravalainen Blackbirds.

Runsaiden päällekkäisten otteluiden vuoksi WirmoMasku pelasi ensimmäisen puolivälieräottelunsa Vehmaan Liikuntahallilla tutun HaNi-Hallin sijaan. Ensimmäinen erä meni vieraaseen pelipaikkaan totutellessa, mutta toisessa erässä joukkue rykäisi 6-1 johdon, eikä hyvin palloa liikuttanut Blackbirds tästä enää toipunut. Loppunumeroiksi kirjattiin äänekkään kotiyleisön edessä peräti 10-2 WirmoMaskulle.

Toinen osaottelu pelattiin heti seuraavana päivänä Keravalla. Peli oli huomattavasti tasaisempi kuin Vehmaalla pelattu kamppailu, eikä Blackbirds todellakaan myynyt nahkaansa halvalla. Paikalle saapunut rumpuryhmä kuitenkin lietsoi WirmoMaskun riittävään taisteluun ja niinpä sarja katkesi suoraan kahdessa ottelussa. Ottelun lopputulos 5-9 vierasjoukkueelle.

  • Meillä oli vastustajavaihtoehtoina Happee tai Blackbirds. Valitsimme keravalaiset, koska saimme aseteltua aikataulullisesti järkevämmät pelit ja tunnemme Blackbirdsin pelaajat ja pelityylin huomattavasti paremmin kuin Happeen. Jälkeenpäin on tietysti turha spekuloida, miten olisimme pelanneet valittuamme toisin, mutta tämä nyt ainakin toimi siinä mielessä, että lunastimme paikan välieriin, WirmoMaskun päävalmentaja Petri Seppinen tuumii.

Välierissä WirmoMasku sai maaliskuun viimeisenä perjantaina vastaansa joensuulaisen Josban. Nyt avausottelu päästiin pelaamaan kotihallissa HaNilla ja meno olikin sen mukaista. WirmoMasku pyyhkäisi homman haltuunsa pyörremyrskyn lailla ja latoi 237 katsojan edessä taululle 11-2 lukemat fiksun ja taistelevan esityksen jälkeen. Kotijoukkueen hahmo Axel Lindström rankaisi vieraita peräti neljän maalin verran.

Yhden päivän huilin jälkeen WirmoMasku matkusti Joensuuhun toiseen osaotteluun. Veitsi kurkulla pelanneet joensuulaiset olivat saaneet vietyä ottelun uudelle ja upealle Motonet Areenalle ja runsaslukuisen (557 katsojaa) kotiyleisön riemuksi voittivat kirkkaissa valoissa pelatun kamppailun ansaitusti maalein 5-4 pitkittäen ottelusarjan kolmanteen ja ratkaisevaan peliin.

Finaalipaikka ratkesi kotiyleisön edessä

Ratkaisuottelu pelattiin tiistaina HaNi-Hallissa. Halliin oli pakkautunut peräti 429 katsojaa ja meininki oli sen mukaista. WirmoMasku siirtyi heti avausvaihdossa 1-0 johtoon, eikä se tämän jälkeen sitten johdostaan luopunutkaan. Lauri Eloluoto painoi avauserään hattutempun ja tauolle mentiin 3-0 kotijohdossa. Tämä ei kuitenkaan masentanut taistelevaa Josbaa, eikä kotijoukkue saanutkaan toisessa erässä kasvatettua johtoaan. Molemmat joukkueet osuivat kertaalleen ja päätöserään mentiin 4-1 WirmoMaskun komennossa.

Päätöserässä WirmoMasku osui lopulta puolustustaistelun lomassa viisi kertaa Josban yhtä vastaan ja nappasi 9-2 lukemin voiton ja lunasti näin paikkansa finaalipeleihin tamperelaista Classicia vastaan. Eloluodon lisäksi myös Eemil Isolauri painoi hattutempun Lindströmin osuttua tällä kertaa kahdesti.

  • Erinomaisen ensimmäisen pelin jälkeen kuvittelimme ehkä vastustajan jo antautuneen, emmekä saaneet revittyä itsestämme parasta, eikä vajaaksi jäänyt tekeminen todellakaan riittänyt hurmiossa pelannutta Josbaa vastaan. Hyvin saimme rivit kasaan kotipeliin ja pääsimme askeleen lähemmäs kauden tavoitetta, Seppinen kertoo.

Pudotuspelien menestys on ollut WirmoMaskulta monen asian summa. Aiempien kausien kokemusta sekä playoffeista että yhdessä pelaamisesta ei varmastikaan voi väheksyä. Lisäksi WirmoMaskun etuna läpi kauden on ollut se, että joukkueen pelikokoonpano on pysynyt melko tasaisesti samana. Pudotuspeleissä nousee usein esiin myös yksilöitä. Siinä missä pistepörssin kärjessä komeilee tuttu nimi, Lauri Eloluoto (8+6), on kolmosketjussa raastava Axel Lindström kavunnut pleijareiden pörssin kolmossijalle komein 9+1 tehoin. Molemmat pelanneet maalivahdit, Joonatan Martelius ja Aleksi Haikio ovat puolestaan torjuntatilaston TOP3:ssa. Leveyttä tehoihin ja varmuutta tolppien väliin kaivataankin, sillä finaaleissa vastaan asettuva kivikova Classic ei tule todellakaan olemaan helppo vastustaja.

  • Meillä on loppuun asti kotietu. Aloitamme finaalit pitkäperjantaina HaNilla ja minulla on vahva usko, että siinä ottelussa painellaan yleisömäärässä jo 500 paremmalle puolelle. Meillä on kova tuki takanamme ja sillä on todellakin merkitystä. On ollut jo tähän astikin. Kolme voittoa vielä tarvitaan, Seppinen kiittelee.

SBS Wirmo kiittää Blackbirdsia ja Josbaa tiukoista ottelusarjoista ja toivottaa Josballe tsemppiä pronssiotteluun!

1. Finaali

SBS Wirmo - SC Classic

Pe 7.4. 18.00 HaNi-Halli