P19 jälleen SM-hopealle
Julkaistu: 17.04.2023 21.06

Runkosarjan voittajana P19-sarjan pudotuspeleihin ja lopulta SM-finaaleihin päässyt SBS Wirmon ja SBS Maskun yhteisjoukkue pelasi SC Classicin kanssa äärimmäisen tiukan finaalisarjan, jossa jokainen ottelu päättyi maalin marginaalilla ja viimeiset kaksi jatkoajalla. WirmoMaskun taistelu SM-kullasta päättyi lopulta lauantaina Lempäälän Ideaparkin Bläk Boksissa, jossa Classic iski voittomaalin jatkoajan neljännellä minuutilla ja pääsi juhlimaan mestaruutta kotiyleisönsä edessä.

Ensimmäinen osaottelu pitkäperjantaina Mynämäen HaNi-hallissa lähti kotijoukkueen osalta luisumaan varsin voimakkaasti väärään suuntaan. Vaikka maalipaikat ja ottelunhallinta olivat vähintäänkin tasan, oli Classic iskenyt kymmenessä minuutissa taululle 0-4 vierasjohdon. Tästä käynnistynyt WirmoMaskun kiri sai kruununsa lopulta, kun Jace Hellèn tasoitti ottelun 7-7:ään, kun peliaikaa oli jäljellä viitisen minuuttia. Kolmisen minuuttia myöhemmin Classic pääsi kuitenkin kolmisen minuuttia myöhemmin iskemään vielä yhden osuman ja kun lopun tasoituksen haku kuivui kevyeen jäähyyn, meni ensimmäinen voitto Lempäälään maalein 7-8 (2-5, 3-1, 2-2).

Toisessa osaottelussa pääsiäissunnuntaina Ideaparkissa edettiin sillä kaavalla, että kotijoukkue siirtyi maalin johtoon ja takaa-ajajana ollut WirmoMasku tuli sitkeästi aina tasoihin, kunnes kolmisen minuuttia ennen loppusummeria Hugo Pinta päätti rikkoa kaavan ja vei kaukovedollaan vieraat johtoon, eikä Classic enää kovasta yrityksestään huolimatta saanut palloa WirmoMaskun verkkoon. Voitot tasoihin lukemin 4-5 (2-1, 2-2, 0-2).

Heti seuraavana päivänä jatkettiin sarjaa Mynämäessä. Pullolleen ahtautunut (620 katsojaa) HaNi-Halli pääsi kokemaan melkoisen salibandynäytelmän, joka tuskin jätti ketään halliin mahtunutta kylmäksi. Ensimmäinen kymmenminuuttinen oli täysin kotijoukkueen heiniä, mutta maaleja ei vain erinomaisista paikoista huolimatta saatu aikaiseksi. Vastustaja iski erän puolivälin jälkeen pikatahtiin kolme maalia ja erän lopulla vielä neljännen kyytipojaksi. Taululla jälleen 0-4, vaikka kenttätapahtumat kertoivat aivan jotakin muuta.

Jälleen oli kirin aika. Maali maalilta maalaispojat tulivat lähemmäs ja lähemmäs ja tällä kertaa tasoittajan roolin otti Axel Lindström, joka iski WirmoMaskun kuudennen maalin ajassa 52.11. erän loppu ei lisämaaleja tuottanut ja niinpä ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta. Jatkoajan alkuun tuomittu Classic-jäähy tarjosi kotijoukkueelle paikkaa ottelun ratkaisemiseen, mutta ruuti oli kuivaa, eikä peliä saatu katkaistua. Ylivoiman jälkeen alkoi kotijoukkueen tekemisessä näkyä kolmen tiiviisti pelatun ja kovatempoisen ottelun rasitus, eikä raikasta jalkaa tekemiseen oikein vain enää löytynyt. Classic iski kymmenen minuutin jatkoajan jälkeen ratkaisumaalin ja siirtyi samalla ottelusarjassa 2-1 johtoon. Loppulukemat HaNin ennätysyleisön edessä lopulta siis 6-7 (0-4, 3-1, 3-1, 0-1).

Ratkaisu nähtiin Lempäälässä

Neljänteen otteluun WirmoMasku joutui antamaan tasoitusta muutaman kuumepotilaan verran, mutta jälleen kaikki pelaavassa kokoonpanossa olleet pelurit täyttivät paikkansa vähintäänkin erinomaisesti. Ensimmäinen erä mentiin Classicin painostaessa, mutta maaliakaan ei saatu lopulta aikaiseksi ja niinpä toiseen erään lähdettiin kiikarilukemista.

Toisen erän alkajaisiksi Mico Hellen iski runsaslukuisen vierasfaniryhmän iloksi WirmoMaskun johtoon. Classic tuli ylivoimalla tasoihin ja ottelun puolivälin jälkeen kotijoukkue siirtyi vielä 2-1 johtoon.

Kolmannen erän alkuun Jace Hellen ampui ylivoimalla vieraat tasoihin, mutta Classic oli tyly isäntä ja nappasi johtopaikkansa jo muutaman minuutin kuluttua takaisin. Kun Classicin maalia vielä kuuluteltiin, painoi Nooa Laurila pikamaalillaan WirmoMaskun takaisin tasatilanteeseen. Seuraavat kaksi maali teki kuitenkin Classic ja hätäisimmät alkoivat jo maiskutella kotijoukkueen mestaruuden ratkenneen. Sitkeä ja taisteleva WirmoMasku tuli kuitenkin vielä kerran kahdella Lauri Eloluodon ilman maalivahtia tehdyllä osumalla tasoihin ja peli vietiin jälleen jatkoajalle.

Jatkoaika aaltoili päästä päähän, mutta niin vain kotijoukkue Classic onnistui neljännellä minuutilla hyödyntämään ylivoimahyökkäyksensä ja lyömään maajoukkuehyökkääjä Teemu Karppasen osumalla pelin ja ottelusarjan poikki. WirmoMaskulle kolmannesta yrityksestä kolmas SM-hopea ja kullat tällä kertaa Lempäälään.

• Olen kyllä äärimmäisen ylpeä koko joukkueen taisteluilmeestä. Niissäkin tilanteissa, joissa joku muu joukkue olisi jo luovuttanut, ottivat nämä kaverit aina uuden haasteen vastaan ja painoivat pelin vielä väkisin tasoihin. Annoimme kaiken mitä oli ja Classic oli tällä kertaa parempi. Neljä maalin peliä mahtavien yleisöjen edessä, huikeita muistoja, joita ei kukaan vie meiltä pois. Kultaa emme saaneet, mutta melkoisen kovia joukkueita jätimme jälleen taaksemme, valmennustehtävistä sivuun vetäytyvä WirmoMaskun päävalmentaja Petri Seppinen kommentoi.

Vaikka huikea kausi päättyikin tappioon ja pettymykseen, oli vielä pudotuspeleissäkin runsaasti onnistujia. Lauri Eloluoto ja Matias Koski ottivat pudotuspelien pistepörssissä kaksoisvoiton ja Eemil Isolauri, Jace Hellen sekä Axel Lindström säestivät näitä vielä pörssin sijoilla 4.-6, Nooa Laurila, Mico Hellen sekä Mico Laaksonen vielä kahdenkympin sakissa. Molemmat pelanneet maalivahdit Aleksi Haikio sekä Joonatan Martelius antoivat joukkueelleen mahdollisuudet voittaa ja puolustussuuntaan joukkueesta löytyy iso liuta pelaajia, jotka keräsivät tukun mustelmia omaa maalia varjellessaan ja kulmissa painiessaan.

• Tällä ikäluokalla on ollut kolme mahdollisuutta pelata ikäluokkansa SM-mitaleista ja jokaisella kolmella kerralla nämä pelaajat ovat yltäneet finaalipeleihin. Kolme SM-hopeaa on todella kova saavutus, johon eivät suurseuratkaan ole pystyneet. Eiköhän myöhemmin kirkastu vielä kaikille pelaajillekin, kuinka kovan suorituksen he ovat tehneet. Ensimmäisellä koronakaudella pojilla oli ennen kauden keskeyttämistä jo runkosarjan voitto hankittuna, mutta pudotuspelejä ei ikinä pelattu. Kovaa jälkeä ovat kyllä tehneet, Seppinen kehuu.

Finaalisarja kiinnosti myös yleisöä. HaNilla katsomossa oli peräti 468 ja 620 katsojaa, Bläk Boksissa 270 ja 711. Hallit olivat täynnä meteliä ja kannustusta, eikä tunnelma olisi voinut juuri enää paremmaksi muuttua. Kumpi tahansa olisi voinut voittaa ja tällä kertaa mestaruuden ansaitsi koko finaalisarjan äärettömän kovalla tasolla suorittanut Classic.

SBS Wirmo/Maskun P19 joukkue onnittelee Classicia mestaruudesta ja kiittää kaikkia vastustajiaan, tukijoitaan sekä kannattajiaan hienosta kaudesta!