Edustus kotivoittoon Vantaata vastaan
Julkaistu: 20.09.2022 09.38

SBS Wirmon miesten edustusjoukkue joutui heti kauden alkajaisiksi todella kovan mittarin eteen, kun Mynämäkeen saapui pelaamaan entisestään vahvistunut SB Vantaa, joka jo viime kaudella keikkui sarjan kärkikahinoissa. Wirmo onnistui kuitenkin nappaamaan kotonaan tärkeän päänahan lukemin 7-6 (3-1, 3-0, 1-5).

Avauserän ote oli kotijoukkueella, joka iski terävästi vastustajan virheistä ja puolusti huolellisesti oman päänsä, jossa viimeisenä lukkona hääri maalivahti Elmeri Laakso.

Ensimmäiset kaksi maalia iski wirmolaisten ykkösketju, kun ensin Valtteri Sainio osui syöttökone Henri Alhon passista ja tämän jälkeen Jere Hareja tuplasi johdon puolustaja Timi Kosken toimiessa tarjoilijana.

Vain puoli minuuttia Harejan osuman jälkeen pääsi Eemeli Mustamäki iskemään taululle jo 3-0 lukemat ja peli näytti luisuvan wirmolaisittain varsin mielekkääseen suuntaan. Mustamäen maalin syöttäjänä toimi Joel Varjonen. SB Vantaa pääsi avauserässä vielä rikkomaan kuparisensa kavennusosumansa myötä, mutta 3-1 kotijohto päästi mynämäkeläiset hyvillä mielin erätauon viettoon.

Toisessa erässä mentiin aika lailla samalla kaavalla. Miro Portnoj onnistui maalinteossa tasakentällisin ja Valtteri Sainio sekä Timi Koski ylivoimalla. Oman päänsä Wirmo sai tukittua kokonaan ja niinpä erä menikin kotijoukkueen nimiin maalein 3-0. 6-1 maalein päätöserään lähteneen Wirmon pelaaminen näytti ajankohtaan nähden todella valmiilta ja tylyltä.

• Yllättävänkin valmista peliä kaksi ensimmäistä erää. Pelasimme fiksusti ja tehokkaasti, eikä omiin ollut missään vaiheessa suurta hätää, joukkueen päävalmentaja Petri Seppinen kehui.

Kolmannessa erässä rutkasti liigakokemusta omannut vierasjoukkue sai pelinsä käyntiin. WIrmon pelaaminen oli turhan passiivista ja vantaalaiset ottivat tästä ilon irti nakuttelemalla pelin uudelle mallille maali kerrallaan. Kun ajassa 46.30 vieraat olivat paiskoneet rehtiin kahteen minuuttiin kolme häkkiä, otti Seppinen aikalisän ja loi omiinsa uskoa muistuttaen, ettei peli vielä ollut taputeltu. Samaa mieltä oli SB Vantaa, joka nousi pelimiehen kympin alkajaisiksi jo maalin päähän. Sen lähemmäs Wirmo ei lopulta vieraitaan päästänyt.

Vantaa ehti lopussa pelaamaan 20 sekuntia ilman maalivahtia tasoitusta janoten, kun nuorten maajoukkuepelaaja Lauri Eloluoto iski riistonsa jälkeen pallon tyhjään rysään. Vantaalaiset saivat vielä viimeisellä minuutilla väännettyä yhden lisäosuman ilman maalivahtia, mutta wirmolaisten puolustus Laakson johdolla kesti loppuhetkien lähentelyt ja nappasi niukalla maalin marginaalilla isot pisteet pussukkaansa heti avausmatsista.

• Olen erittäin tyytyväinen paitsi pisteisiin myös pelilliseen ilmeeseemme. Vaikka vastustaja päätöserässä kokemuksellaan vielä meidät ahtaalle pistikin, olimme tänään mielestäni parempia ja ansaitsimme voiton kahden ehjän erän turvin, Seppinen tuumi.

Seuraavaksi Wirmo pelaa tämän viikon lauantaina, kun HaNille saapuu kivikova Loviisan Tor.