Toisen polven pelaajia Puimureissa
Salibandyseura Wirmo RyJulkaistu: 18.12.2022 13.24

Toisen polven pelaajia Puimureissa

Salibandyseura Wirmo täyttää ensi vuonna kunnioitettavat kolmekymmentä vuotta ja ainoa alusta tähän päivään asti toiminut joukkue on niin ikään ensi kesänä siis pyöreitä juhliva SBS Wirmon miesten edustusjoukkue. Lajin ja seuran nuoruudesta kertoo se, että miesten edustusjoukkueen paidassa ei ole juuri vielä toisen polven wirmolaisia esiintynyt. Muutamia kuitenkin jo löytyy.

Ensimmäinen SBS Wirmon miesten edustusjoukkueen kokoonpanossa esiintynyt toisen polven SBS Wirmo -pelaaja oli Santeri Seppinen (s. 1996), joka värvättiin jääkiekkopuolelta yhden ottelun ajaksi Wirmon kokoonpanoon Hämeenlinnan Elenia Areenalla 17.3.2015, kun Puimurit taistelivat Divarin puolivälierissä Steelersiä vastaan ja joukkueen maalivahdeista oli ehjänä enää tolppien välissä 18 torjuntaa kopannut Harri Soini. Santeri Seppinen ei pelannut ottelussa, mutta oli siis ensimmäinen kokoonpanossa ollut toisen polven peluri. Santerin isä Petri Seppinen on jatkanut mittavan pelaajauransa jälkeen valmennustehtävissä ja toimii tälläkin hetkellä Puimureiden päävalmentajana (kuten toimi myös kaudella 2014-2015).

Toinen, ja ensimmäinen peliminuutteja kellottanut, toisen polven pelaaja SBS Wirmon miesten edustusjoukkueessa oli TPS-peluri Kasper Kulmala (s. 2003), joka pelasi viime kaudella rinnakkaisedustuksella Puimureissa kuusi Suomisarjan runkosarjan peliä hienoilla 6+9 tehoilla. Debyyttiottelussaan EV Akatemiaa vastaan Mosahallissa 13.11.2021 Kulmala nakutti huimat 3+3 tehot. Kasper ei kuitenkaan ole ikinä edustanut seurana SBS Wirmoa. Hän aloitti junioripelinsä SBS Maskussa ja siirtyi myöhemmin edustamaan Turun Palloseuraa, jonka riveissä hän on jo käynyt haistelemassa myös liigavauhtia. Kasperin isä Ilkka Kulmala pelasi Wirmon miesten edustuksen hyökkäyksessä sen ensimmäisen, kauden mittaiseksi jääneen, divarivierailun aikoihin.

Kolmantena, ja ensimmäisenä Wirmoa edustavana ja peliminuutteja saaneena, toisen polven pelaajana Puimureissa pelasi maalivahti Joonatan Martelius (s. 2005), joka torjui syyskauden päättäneen Suomisarjan pelin Imatralla lauantaina 17.12.2022. Ennen pelaamaansa ottelua Martelius ehti toimimaan kahdesti kakkosmaalivahtina pelisekunteja kuitenkaan näissä kellottamatta. Martelius on edustanut koko salibandyuransa ajan SBS Wirmoa aloitettuaan harrastuksen aikoinaan kaudella 2008-2009. Marteliuksen isä Mikko Immonen pelasi Wirmon puolustuksessa nykyisen päävalmentaja Petri Seppisen joukkuekaverina ja siirtyi Seppisen tapaan kentältä valmennustehtäviin valmentaen myöhemmin muun muassa Ilkka Kulmalaa tämän Wirmo-kausilla.

Kuka on seuraava?