Puimureilla takkuinen loppuvuosi
Julkaistu: 07.01.2023 11.08

Puimureilla takkuinen loppuvuosi

SBS Wirmon miesten edustusjoukkueen loppuvuoden pelit eivät sujuneet oikein toivotusti. Viimeinen vierastupla Loviisaan ja Imatralle tuotti loppujen lopuksi pistepussiin vain yhden lisäpylpyrän, kun TOR oli kotisalissaan vahvempi maalein 6-4 (1-0, 2-2, 3-2) ja Voimakin nappasi voiton jatkoajalla maalein 6-5 (1-1, 1-2, 3-2, 1-0).

Molemmat ottelut noudattivat aika pitkälti samaa kaavaa. Wirmo kyllä sai luotua maalipaikkoja, mutta viimeistely oli heikkoa, eikä palloa läpsitty pussiin syksyn mittaan tutuksi tulleella tavalla. Peli oli maalipaikoista huolimatta jotenkin arkaa ja tämä kostautui sitten omassa päässä, jossa vastustaja pääsi iskemään osumia turhan helposti.

Loviisassa paineltiin tasaisesti pari erää, mutta kolmannen alkuun kotijoukkue rykäisi taululle kolmen maalin johdon, eikä Wirmo enää kyennyt nousemaan kuin maalin päähän. Viimeisen osuman TOR iski tyhjiin. Imatralla kotijoukkue Voima näytti tekevän saman tempun, mutta sen päätöserän johto jäi lopulta kahden maalin mittaiseksi ja wirmolaiset onnistuivat kirimään eron vielä kiinni. Varsinaisen peliajan loppuun ja jatkoajan alkuun tulleet jäähyt jarruttivat aika lailla wirmolaisten kirivaihdetta. Lisäksi muutama tarjoutunut avopaikka jätettiin käyttämättä. Niinpä lopulta Voima kiitti tarjotusta voitonmahdollisuudesta niitaten pallon jatkoajalla yläkulmaan.

  • Olisi helppo korjata peliä, jos osaisi sanoa, mikä siinä oikein on rikki. Neljässä viimeisessä pelissä on vastustajan parhaana taidettu palkita heidän maalivahtinsa. Siinä nyt ainakin on eniten taas parantamista. Kliininen viimeistely puuttuu. Paikkoja tulee, mutta niistä ei saada tarpeeksi usein palkintoa. Kai ne maalitkin vain sitten pitää ansaita, Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen pohti.

Ennen kolmen tappion putkea Wirmo oli ottanut paikkansa Suomisarjan kärkipaikalta. Tappioiden jälkeen kärkipaikan on neljän pisteen marginaalilla ottanut Loviisan Tor. Wirmo on tällä hetkellä kakkosena pelin PSS:aa enemmän pelanneena.

  • Otamme nyt tauolla pientä irtiottoa lajista ja tähtäämme uuden vuoden jälkeen saamaan uudestaan pelivaihteen silmään. Seuraavassa pelissä on HaNilla vastassa PSS eli siinä on aika iso ottelu heti kevään alkajaisiksi tarjolla, tuumii Seppinen.

Porvoolaiset saapuvat Mynämäkeen 14. tammikuuta. Loppukauden suuntaa vahvasti sanelevassa ottelussa on jälleen kotiyleisön tuki tarpeen.