Kevättä kohti
Julkaistu: 07.01.2023 11.10

Mainiosti alkanut syyskausi myös loppui toivotulla tavalla, kun T21 voitti kaikki vastaan asettuneet joukkueet. Alkusarjan jälkeen nousu ylempään jatkosarjaan toi vastaan toinen toistaan kovempia joukkueita, mutta vielä yksikään ei ole pystynyt pisteitä ottamaan pois Wirmolta. Kaikkia joukkueita ei tosin vielä ole kohdattu, joten hyvä tempo täytyy pitää yllä, jotta joukkue voi yltää entistäkin parempiin suorituksiin.

Joulukuussa joukkue otti pisteet Pirkoilta maalirikkaassa ottelussa, kun verkot heiluivat yhteensä 12 kertaa. Wirmo vei ottelun nimiinsä lukemin 9–3. Valmentaja Riku Niemi oli ylpeä joukkueen esityksestä: “Vaikka kierrätettiin pelaajia ja ketjukaverit vaihtuivat, niin tekemisen laatu pysyi korkeana. Kolmeen pisteeseen täytyy olla tyytyväinen.”

Wirmo kävi syyskauden viimeisellä pelireissulla Porvoossa, jossa odotti viime kauden välierävastustaja, voitonjanoinen PSS. Wirmo joutui pelaamaan epämukavan ensimmäisen erän, kun omat maalipaikat tuhlattiin ja vastustaja rokotti suurella prosentilla wirmolaisten virheistä. Wirmo oli maalin takaa-ajoasemassa ensimmäisen erän jälkeen, mutta pukukopissa ryhdistäytymisen jälkeen pelin laatu parani. Vastustajan maalivahti torjui ottelussa 30 kertaa, joten yritystä ei ole puuttunut. Ottelussa kuitenkin onnistui maalitehtailussa vain kaksi Wirmon pelaajaa. Monitaituri Sara Koski oli taas kenttäpelaajan roolissa ja upotti rangaistuslaukauksen verkkoihin kärkiveivillä ja Emilia Kurppa nöyryytti vastustajaa neljällä maalillaan. Peli päättyi Wirmolle 2–5. Mika Pietilän mielestä omassa pelityylissä pysyminen mahdollisti voiton: “Pelattiin koko peli kolmella viisikolla, joilla jaksettiin toteuttaa omaa juttua. Laadukas ja tasainen matsi loppuun saakka. Viimeinen erä hienosti meille ja kolme pistettä mukaan.”

Joukkueen kapteeni Tessa Pietilä oli hieman yllättynyt syyskauden menestyksestä: “Syyskausi meni loistavasti, jopa paremmin mitä itse odotin. Uskon tappiottoman syyskauden salaisuutena olevan meidän hyvä yhteishenki. Kokoonpano vaihteli peleissä paljon, mutta meillä oli aina kivaa, mikä näkyi myös kentällä.”

Pietilällä on myös joukkueelle tavoitteita: “Pelistä löytyy silti parannettavaa. Keväälle hyvä tavoite olisi, että saataisiin pelattua mahdollisimman paljon ehjiä 60 minuuttisia. Ja tietysti päämääränä on kultainen mitali.”

Wirmon T21-joukkueen otteita kannattaa tulla seuraamaan HaNille 7.1. klo 18, kun kolmannella sijalla oleva ErVi tulee haastamaan sarjakärkeä.