Puimureille kotivoitto kärkikamppailusta
Julkaistu: 16.01.2023 12.58

Ottelun videokooste

SBS Wirmon miesten edustusjoukkue aloitti vuotensa äärimmäisen tärkeällä kotivoitolla, kun hyvätunnelmaisessa HaNi-Hallissa kaatui PSS komeasti lukemin 7-3 (1-0, 1-3, 5-0).

Syksyn keskinäisen kamppailun Porvoossa voittanut PSS oli vahvan kotiesityksensä perusteella ennakkosuosikki myös Mynämäen otteluun. Vahvasti PSS otteluun lähtikin. Wirmon alun haparointi oli kostautua jo heti alkuvaiheissa, kun PSS-hyökkääjän yllättävä rystylaukaus kilahti Joona Laakson vartioiman maalin etutolppaan. Ensimmäisen maalin otteluun värkkäsi kuitenkin Wirmo, kun vastustajan maalin edessä pitkän pystysyötön lapaansa saanut Valtteri Sainio ei yrittänytkään haastaa maalivahti omalla ratkaisullaan, vaan juonikkaasti siirsi pallon laitaan päin Jere Harejalle, joka päätti komean hyökkäyksen iskemällä pallon varmasti nuottaan.

Avauserässä ei lisämaaleja nähty ja loppujen lopuksi Wirmon maalivahti Laakso ei kirjauttanut itselleen kuin kaksi torjuntaa, vaikka PSS aktiivinen hyökkäyssuuntaan toki olikin. Laukaukset suuntautuivat pääasiassa ohi ja yli tai päättyivät uhrautuvasti puolustaneiden wirmolaisten peittoihin. Ensimmäiselle erätauolle mentiin siis vauhdikkaan kaksikymmenminuuttisen jälkeen 1-0 niukassa kotijohdossa.

Toisessa erässä PSS oli parempi. Tasoitusmaalin iski erän viidennellä minuutilla röyhkeästi kulmasta maalille noussut Alex Laiti, jonka rystynostolle ei tilanteessa yksin jäänyt maalivahti Laakso enää voinut yhtään mitään. Erän puolivälin lähestyessä Valtteri Sainio vei kotijoukkueen lähivapaalyönnistä Timi Kosken syötöstä jälleen johtoon, mutta jo seuraavassa vaihdossa wirmolaisillekin viimeisimmältä Divarikaudelta tuttu Joakim Ervast sai hieman onnekkaasti pallon hyökkäysalueen keskustassa ja niittasi porvoolaiset tasoihin. Erän lopulla PSS sai vielä toisenkin erikoisen pompun jälkeen ammuttua johtomaalin, jonka turvin erätaukoakin lähdettiin viettämään kotijoukkueen 2-3 tappioasemassa.

• Lähdimme mielestäni peliin vierasjoukkueen tavoin ihan pirteästi. Toinen erä oli pelillisesti meiltä heikoin. Vastustajakin nosti toki ensimmäisestä erästä tempoa ja hallitsi pallollista peliä. Paikkoja maalaamiseen saimme toki luotua, eikä omiin toisaalta ollut suurta hätää eli homma oli kuitenkin koko ajan hallinnassa, kommentoi Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen.

Päätöserään tulikin väkevä Wirmo. Katsomon rumpujen paukkeessa kotijoukkueen ilme oli pirteä ja taisteleva, eikä PSS:lle enää annettu mahdollisuuksia oman rynnistyksensä käynnistämiseen. Erän kolmannella peliminuutilla Matias Kosken napakka rannelaukaus kaukaa, noin viidestätoista metristä, tasoitti ottelun. Puolitoista minuuttia myöhemmin Timi Koski pääsi kauniin sommitelman päätteeksi puttaamaan pallon maalin edestä tyhjään reppuun vieden kotijoukkueen jälleen johtoon. Kun vielä seuraavalla minuutilla Juho Nissi kanttasi kaukokutinsa verkon perukoille, näytti tilanne wirmolaisittain varsin maukkaalta.

Pelitapahtumat tasoittuivat jälleen Wirmon vyöryn jälkeen, mutta hankkimastaan kahden maalin johtoasemasta Wirmo ei enää suostunut tinkimään. Seuraavan maalin pääsi ketjukaverinsa Henri Hakalan kauniista esityöstä nauttimaan päässyt Jarno Pensikkala, jolle ottelu Wirmon paidassa oli ensimmäinen laatuaan. Alkukauden Pensikkala pelasi F-liigan Lasbissa, mutta joulutauolla hanakka maaliruisku siirtyi Varsinais-Suomeen muuttamisen myötä edustamaan Wirmoa.

Maalin jälkeisen aikalisänsä myötä PSS otti maalivahtinsa pois jo hyvissä ajoin, noin neljä ja puoli minuuttia ennen peliajan päättymistä ja jauhoi maltillisesti kuudella kenttäpelaajalla kavennusosumaa tavoitellen. Wirmon puolustus Laakson johdolla oli kuitenkin riittävän tiivis ja ainoa osuma nähtiin porvoolaisten päätyyn, kun Pensikkala pääsi kuittaamaan tyhjään maaliin illan toisen osumansa. Loppunumeroiksi kirjattiin viihdyttävän ottelun jälkeen kotivoitto 7-3.

• Kolmanteen erään loistava tasonnosto koko joukkueelta ja pinnat kotiin, se on tärkeintä, kommentoi puolustaja Juho Nissi.

Päävalmentaja Seppinen oli samoilla linjoilla.

• Saimme päätöserään oman pelin rullaamaan hyvin, hallitsimme pallolla ja olimme tehokkaita maalipaikoissamme. Kokonaisuudessaan HaNilla nähtiin hyvä ja viihdyttävä ottelu, jossa molemmat joukkueet olivat tulleet pelaamaan voitosta. Hieno tasonnosto sekä kolmanteen erään että ylipäätään vaikeamman loppuvuoden jakson jälkeen. Katsomossa tunnelmaa takavuosien maliin rumpuen paukkuessa ja tärkeä voitto vielä taskuun. Hyvä aloitus vuodelle, Seppinen kommentoi.