Puimureille tappio Kauniaisista
Julkaistu: 16.02.2023 13.48

SBS Wirmon miesten edustusjoukkueen hyvä ensimmäinen erä ei riittänyt Kauniaisissa lopulta kuin yhteen sarjapisteeseen, kun vahvasti lopussa painanut GrIFK kuittasi voiton voittolaukauskisan kautta maalein 9-8 (0-4, 4-1, 4-3, 1-0).

Mynämäkeläisten alku oli hyvä. Joukkue sai onnistumisia ja maalipaikkoja luotiin muutenkin mukavaan tahtiin. Henri Hakala osui kahdesti ja Jarno Pensikkala sekä Lauri Eloluoto kertaalleen. Tehokkaan kaksikymppisen kautta vierasjoukkue pääsi erätauolle turvallisessa 0-4 johtoasemassa.

Toiseen erään kotijoukkue aktivoitti pelaamistaan, eikä Wirmo enää päässyt paineen alta pois. Wirmolaisten pelaaminen oli myös ensimmäiseen erään verrattuna huomattavasti huolimattomampaa, eivätkä syötöt enää tahtoneet löytää omien lapoihin. Vastustaja sai Wirmon virheiden seurauksena maalipaikkoja ja pikkuhiljaa verkko Wirmon maalissa pelanneen Tero Santasen selän takana alkoi heilua. IFK maalasi neljä kertaa Wirmon yhtä vastaan ja tilanne toiselle erätauolle lähdettäessä olikin 4-5, eikä tilanne näyttänyt enää vierasjoukkueen kannalta yhtä ruusuiselta kuin aiemmin.

Kun Wirmo onnistui kolmannen erän alkajaisiksi rykäisemään Valtteri Sainion ja Valtteri Toivosen maaleilla eron jälleen kolmeen osumaan, näytti ottelu heikomman vaiheen jälkeen kuitenkin kääntyvän vieraille. Kotijoukkue kuitenkin pääsi erikoistilanteiden kautta roikkumaan mukana ja hinasi pelin lopulta väkisin tasoihin ilman maalivahtia, kun peliä oli jäljellä 30 sekuntia.

Jatkoajalla ei maaleja saatu aikaiseksi ja niinpä ratkaisua haettiin voittolaukauskilpailun kautta. Wirmolaisten yritykset jäivät varsin heikoiksi ja vastustaja osui kahdesti. Voitto Kauniaisiin ja mynämäkeläisille jonkin verran pohdittavaa ja parannettavaa seuraaviin otteluihin.

• Kirvelevä tappio, mutta onneksi kaikki on edelleen nousukarsinnan suhteen omissa käsissä. Tänään voitto näytti tulevan hyvän avauserän myötä peruspelaamisella kotiin, mutta toisessa erässä vastustaja paransi ja me olimme huolimattomia, eikä peli enää ollutkaan hanskassa. Otan omaan piikkiini tietysti otteen herpaantumisen. Olisi pitänyt reagoida jollakin tapaa, jotta keskittyminen ja tekeminen olisi pysynyt riittävällä tasolla, kommentoi Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen.

Wirmo on sarjassa kolmantena. Seuraavaksi joukkue kohtaa viikonloppuna Siuntiossa paikallisen S.S. Stormin.