Miesten edustus nousukarsintoihin
Julkaistu: 27.02.2023 18.48

SBS Wirmon miesten edustusjoukkue hoiti kauden tähän asti tärkeimmän viikonloppunsa tyylipuhtaasti nappaamalla täydet sarjapisteet sekä Kouvolasta että Lahdesta ja varmisti näin paikkansa nousukarsintoihin jo ennen viimeistä runkosarjapeliään. SB Sudet kaatui maalein 6-13 (2-4, 2-5, 2-4) ja Pelicans SB 5-7 (3-2, 1-1, 1-4).

Lauantainen kamppailu Kuusankosken Urheilutalolla lähti liikkeelle kotijoukkueen maalilla ajassa 3.34, mutta jo seuraavalla minuutilla Eemeli Mustamäen mallikas laukaus löysi tiensä Susi-maalin yläkulmaan tasoittaen pelin. Sen jälkeen ottelun virtaus kallistuikin wirmolaisittain mukavaan suuntaan ja maalipaikkoja luotiin varsin miellyttävään tahtiin. Joonas Sukari iski erään vielä kaksi tyylikästä osumaa ja Eemil Isolauri ohjasi maalinedustalta vieraiden neljännen täysosuman. Erän lopun kotikavennus kaunisteli kuitenkin erätaukolukemiksi 2-4.

Toisen erän alkupuolella nähtiin ottelun erikoisin maali. Wirmolaishyökkääjä lanattiin Susien maalia päin maalin sekä pelaajan kaatuessa kentän pintaan. Tuomaristo antoi pelin jatkua Wirmon hyötyessä pallollisena joukkueena ja Timi Koski laukoi pallon yli maalilinjan kohdasta, jossa maalin olisi pitänyt olla. Skarpit erotuomarit tajusivat tapahtuneen ja hyväksyivät osuman, vaikkei pallo siis ikinä varsinaisesti maalissa käynytkään. Seuraavan kahdeksan minuutin aikana wirmolaiset viimeistelivät neljä lisämaalia ja peli näytti ratkenneen.

Seuraavat neljä maalia teki kuitenkin kotijoukkue Sudet. Kaksi toisen erän lopulle ja kaksi kolmannen erän alkuun. Seitsemän maalin vierasjohto olikin yhtäkkiä kaventunut kolmeen. Valtteri Sainio onnistui kuitenkin päätöserän puolivälissä viimeistelemään ottelun toisen ylivoimamaalinsa ja tilanne helpottui taas huomattavasti. Henrik Haikio iski Lauri Eloluodon komeasta syötöstä seuraavan ja kun vielä erän kallistuessa lopuilleen Sainio viimeisteli ylivoimahattutemppunsa, oli peli sitä myöten selvä. Jarno Pensikkala sai myös hattutemppunsa valmiiksi pari sekuntia ennen loppusummeria, eivätkä loppulukemat jättäneet juuri epäselvyyksiä.

• Vähän lepsuilimme selkeässä johtoasemassa, mutta kaiken kaikkiaan asiallinen esitys. Maalipaikkoja saatiin luotua riittävästi ja hiukan ylikin, Aleksi Haikio hoiti hommansa maalissa ja erikoistilannepelaaminen oli hyvällä tasolla, kehui Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen.

Lahdessa ennätykselliset 822 katsojaa

Lauantain ottelun voittoa ei kauaa jääty herkuttelemaan, kun heti seuraavana päivänä kohdattiin viikonlopun pääottelussa sarjan kärkikahinoissa koko kauden liihottanut lahtelainen Pelicans. Wirmoa vastaan pelattu kärkiottelu oli osa Pelicans-tapahtumapäivää ja niinpä Lahden Energia areenalla pelattu kamppailu keräsi katsomoon peräti 822 katsojaa kannustamaan lahtelaisia kohti Divari-karsintoja.

Ottelu olikin kokonaisuudessaan tapahtuman arvoinen. Hyvätasoinen, fyysinen ja vauhdikas peli kertoi erinomaisesti miksi juuri nämä kyseiset joukkueet pelasivat karsintapaikasta. Pelicans oli ottelun alkupuolella niskan päällä ja vyörytti terävästi tilanteita kohti Wirmon maalia. Ottelun avausmaalin iski kuitenkin rystynepillään onnistunut Jarno Pensikkala, joka seurasi erinomaisesti omasta laukauksestaan irtonaisena pyörimään jääneen pallon. Erän puolivälin lähestyessä Pelicans onnistui kuitenkin kahdesti yhdeksän sekunnin välein ja siirtyi kotiyleisön riemuksi ottelussa johtopaikalle. Johto kasvoi erän edetessä jo kolmeen maaliin, ennen kuin Wirmon Henri Alho pääsi vastahyökkäyksestä niittaamaan pallon etutolpan vierestä pussiin. Tauolle niukassa kotijohdossa lukemissa 3-2.

Toinen erä pelattiin tasaisesti sekä kenttätapahtumien että maalien muodossa. Kumpikin joukkue onnistui kertaalleen Matias Kosken toimittua vieraiden maalarina ja päätöserään lähdettiin 4-3 kotijohdossa. Wirmo tuli vahvasti päätöserään ja iski vajaaseen kahdeksaan minuuttiin neljä maalia antaen ennätysyleisölle hieman hapanta makua. Pelicans sai kymmenisen minuuttia ennen loppua painettua vielä kavennusosuman, mutta vaikka joukkue ampui ja taisteli hanakasti, niin teki myös Wirmo, jonka maalivahti Elmeri Laakso pelasi erinomaisen erän ja koko ottelun torjuen pelkästään kolmannessa erässä peräti 12 kertaa ja koko ottelussa 25 kertaa. Laakso sai mainiota tukea maaliaan varjelleilta pelureilta ja niinpä 60 minuutin jälkeen vierailijat pääsivät juhlimaan nousukarsintapaikan varmistumista.

• Ensinnäkin iso kiitos Pelicansin puuhamiehille hienosta tapahtumasta! Mahtava meininki. Ja olipa tiukka ja tasokas peli myös joukkueilta. Pelicans on erittäin fyysinen ja suoraviivainen joukkue, jonka kanssa saimme kyllä painia ihan tosissamme. Kauden kovatasoisin peli ainakin näistä meidän otteluistamme, Seppinen kommentoi.

Päävalmentaja oli erittäin tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen koko viikonlopun osalta. Pelaajat halusivat saada kaudelle jatkoa karsintapelien muodossa ja se näkyi erityisesti tahtotason nousussa. Wirmon pelaajista onnistui viikonlopun aikana tehokkaasti useampikin, mutta mainittakoon erikseen nyt kolmessa pelissä putkeen vähintään hattutempun takonut Jarno Pensikkala, 1+6 tehot viikonlopun peleihin syötellyt Henri Alho sekä lauantaina ylivoimahattutempun niitannut Valtteri Sainio.

• Olen ylpeä joka jätkästä. Raskas viikonloppu takana ja loppuun asti saimme kyllä taistella. Maalivahdit onnistuivat peleissä hienosti ja hyökkäyssuuntaan saimme kivasti onnistumisia. Parin viikon päästä sitten vielä kotipaikallispeli nousukuntoista Wolvesia vastaan ja sitten playoffien kimppuun, Seppinen myhäili.