Puimureilla voitokas karsintakenraali
Salibandyseura Wirmo RyJulkaistu: 15.03.2023 14.48

Puimureilla voitokas karsintakenraali

Nousukarsintapaikkansa jo aiemmin varmistanut SBS Wirmon miesten edustusjoukkue päätti Suomisarjan runkosarjansa kaatamalla runsaslukuisen kotileyleisönsä edessä paikallisvastustaja SC Wolvesin 4-2 (2-1, 1-0, 1-1) lukemin.

SC Wolvesin kevätkausi on sujunut vahvassa myötätuulessa ja joukkueen vire tuntui seuraavan mukana myös Mynämäkeen, kun heti avausvaihdossa joukkueen tehopelaaja Krister Mähönen vei vierailijat johtoon. Wirmolaiset eivät kuitenkaan tästä häkeltyneet ja niinpä seuraavan osuman napautti Henri Alhon syötöstä osunut Eemeli Mustamäki, jonka osumalla kotijoukkue tasoitti pelin ennen erän puoliväliä. Kun vielä erän toiseksi viimeisellä minuutilla Jarno Pensikkala onnistui viemään Wirmon johtoon, pääsi kotijoukkue erätauolle niukasti maalin edellä.

Toinen erä jatkui tasaisissa merkeissä. Ajassa 26.52 Wolvesin pisterohmu Mähönen kolhi mailallaan Wirmon maalivahti Elmeri Laakson vaihtokuntoon ja kotijoukkueen tolppien väliin vaihdettiin kokemusta tihkuva Tero Santanen. Mähöselle tilanteesta 2+2 minuutin rangaistus ja Wirmolle ylivoimaa. Mahdollisuus lisämaaleihin jätettiin kuitenkin tässä vaiheessa hyödyntämättä, mutta kun erän puolivälin jälkeen Wolves sai seuraavan rangaistuksen, sai ylivoimien erikoismies Valtteri Sainio kasvatettua Puimureiden johdon kahteen maaliin.

Sitten mentiinkin ilman maaleja aivan ottelun loppuhetkille asti. Wirmolaisten jäähy kostautui Wolvesin ylivoimamaalin muodossa ja peliin saatiin vielä jännitettävää. Henri Alho pääsi viimeisen peliminuutin alkajaisiksi lyömään Wirmon neljännen maalin ja kun loppusekunneillakin peli oli wirmolaisittain fiksua ja kypsää, pääsivät mynämäkeläiset tuulettamaan kotivoittoa yli 300 katsojan silmien edessä. Voiton myötä Wirmo varmisti olevansa Suomisarjan lohkojen paras lohkokakkonen.

  • Hyvä tai jopa erinomainen peli. Muuten meni suunnitelman mukaan, mutta tietysti Laakson loukkaantuminen oli ikävä sivujuonne. Toivottavasti mies kuntoutuu pikaisesti pelikuntoon. Santanen paikkasi kyllä paremmin kuin hyvin, kehui Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen kesken pelin maaliin tulleen vehmaalaisen otteita.

Voittonsa myötä Wirmo saa nousukarsinnoissa vastaansa Seinäjoelta tulevat Konnat, jotka voittivat oman Suomisarjan lohkonsa ylivoimaiseen tyyliin. Seuraavaan vaiheeseen eteneminen vaatii ottelusarjasta kahta voittoa.

  • Nyt oli hallissa vanhan liiton pöhinää. Oli yleisöä, möykkää, Hippoa ja vaikka mitä. Tästä sama meininki nousupeleihin, niin kylillä alkaa olemaan taas kevätliitoa. Oli kyllä hieno ottelutapahtuma kaiken kaikkiaan, kiitteli Seppinen.

Nousukarsinnat alkavat tulevana lauantaina vierasottelulla Seinäjoella 18.3. klo 18.30.