Puimurit tarvitsevat edelleen kaksi voittoa
Julkaistu: 21.03.2023 10.52

SBS Wirmon miesten edustusjoukkueen nousukarsinnat lähtivät takkuisesti liikkeelle, joukkueen kärsittyä runsaslukuisen tappion Seinäjoella kokeneita Konnia vastaan. Kuusikymmenminuuttisen jälkeen taululla komeilivat 11-4 (4-2, 4-0, 3-2) lukemat Konnien kotivoiton merkiksi.

Konnat tulivat peliin vahvasti. Korkea ja agressiivinen karvaus tuotti wirmolaisille runsaasti virheitä ja hukkasyöttöjä, eivätkä kotijoukkueen pelaajat jättäneet paikkojaan käyttämättä. Seitsemän minuutin pelin jälkeen Wirmo oli 3-0 tappiolla ja joukkueen valmennuksen oli pakko turvautua aikalisään joukkueen herättelemiseksi. Loppuerän Wirmo voitti 2-1, mutta silti erätauolle lähdettiin 4-2 kotijohdossa.

• Otan alun heikon pelaamisen kyllä täysin omaan piikkiini. Olimme valmistelleet joukkueemme varsin erilaiseen pelaamiseen kuin mitä Seinäjoella odotti. Konnat yllättivät meidät pelaamisellaan kyllä totaalisesti, Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen kommentoi.

Toisen erän alkuun Wirmo lähti kirimään parin maalin eroa kiinni. Erän neljännellä minuutilla Konnat kuitenkin kaatoi kylmää vettä wirmolaisten niskaan iskemällä viidennen osumansa. Pari minuuttia myöhemmin kotijoukkueen maalisaldo olikin jo kahdeksan. Kahden minuutin tehojakso imi melkoisen tehokkaasti uskoa pois vierasjoukkueen pelureista, vaikka salibandyssa ja urheilussa ylipäätään kaikki mahdollista onkin. Wirmo vaihtoi samalla Elmeri Laakson pois maaliltaan ja tilalle marssi Tero Santanen. Loppuerä pelattiin ilman lisäosumia, vaikka kumpikin joukkue sai omat mahdollisuutensa ylivoimillaan. Kahden erän jälkeen kotijoukkueen johto oli siis kasvanut kuuteen osumaan.

• Tauolla pukuhuoneessa oli taistelumeininki ja lähdimme kyllä tosissaan painamaan peliä tasoihin. Sitten tulikin musta kaksiminuuttinen ja vastustaja rykäisi neljä salamamaalia. Emme vain saaneet yritystämme konkretisoitumaan kentälle. Syytä on vaikea arvioida, pitää katsoa peli vielä muutaman kerran nauhalta läpi, että tiedetään mitä lähdemme eniten parantamaan, päävalmentaja Seppinen pohti.

Vaikka Wirmon Lauri Eloluoto ampuikin kolmanteen erään avausmaalin, jäi erä lopulta kosmeettiseksi. Konnat teki kolme lisämaalia ja Wirmo osui lopulta kahdesti. Loppunumerot 11-4 takasivat Konnille avausvoiton ja nostivat seinäjokiset askeleen lähemmäs nousukarsinnan kakkosvaihetta.

• Me tarvitsemme edelleen kaksi voittoa seuraavaan vaiheeseen pääsemiseksi, se ei ole muuttunut miksikään. Ja vaikka lukemat isot nyt olivatkin, emme menettäneet kuin tämän yhden voiton. Lauantaina lähdemme kotihallissa hakemaan ensimmäistä kiinnitystä sarjan voittoon ja sunnuntaina ollaankin taas sitten Seinäjoella tasatilanteessa Konnien kanssa, Seppinen suunnitteli.

SBS Wirmo siis isännöi Konnia karsintasarjan toisessa osaottelussa HaNi-Hallissa lauantaina 25. maaliskuuta klo 18.30.