Wirmolla tulossa superviikonloppu
Julkaistu: 22.03.2023 12.51

Wirmolla tulossa superviikonloppu

SBS Wirmon joukkueet ovat pelanneet erinomaisen kauden ja nyt ovat edessä keväiset palkintopelit hyvien otteiden kruunuksi. Paikallisia salibandyjännäreitä hemmotellaan tulevana viikonloppuna sekä aikuisten että juniorien jatkopeleillä.

Miesten edustusjoukkue sijoittui Suomisarjan lohkossaan toiseksi saavuttaen näin paikan Divarin nousukarsintoihin. Karsinnoissa vastaan asettui eniten sarjapisteitä omassa lohkossaan kerännyt Konnat Seinäjoelta. Ottelusarjan voittoon vaaditaan kaksi voittoa ja ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan nappasi kotiedulla sarjaan lähtenyt Konnat pöyhien wirmolaiset Seinäjoella selkeästi peräti 11-4 lukemin.

  • Erikoisesti otteluun osui kaksi synkkää hetkeä, sekä ensimmäisen että toinen erän alkuihin. Vastustaja iski tylysti paikoistaan maaleja, emmekä päässeet enää niiden jälkeen itse kuittaamaan peliä tiukemmaksi. No, meiltä vaaditaan edelleen kaksi voittoa eli sen suhteen tilanne ei ole muuttunut, kommentoi SBS Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen.

SBS Wirmo kohtaa Konnat ottelusarjan toisessa osassa HaNi-hallissa lauantaina klo 18.30. Seppinen uskoo kotiyleisön tuen siivittävän wirmolaiset sunnuntaina Seinäjoella pelattavaa kolmanteen ja ratkaisevaan peliin.

Naisten edustusjoukkue, SBS Wirmo Akatemia, sijoittui niin ikään sarjassaan toiseksi ja pääsee näin ollen nousukarsintoihin ensi kauden ykkösdivisioonaan, valtakunnan toiseksi korkeimmalle sarjaportaalle. Uusi sarja tunnetaan ensi kaudella naisissa tiiviisti nimellä Divari. Naisia vastaan karsinnoissa asettuu lahtelainen Pelicans SB.

  • Mielenkiintoinen ottelusarja tulossa. Pelicans sijoittui omassa lohkossaan viidenneksi, mutta kun edellä oli pari joukkuetta, jotka eivät halunneet tai voineet karsia ylöspäin, avautui paikka lahtelaisille. Bea Taipale ja Jenna Leppänen ainakin ovat takoneet sarjassa Pelicansille kovia tehoja eli heidän kanssaan täytyy olla tarkkana, wirmolaisten valmentaja Juha-Matti Henriksson toteaa.

Wirmo Akatemia kohtaa Pelicansin HaNi-hallissa lauantaina klo 15.00. Ottelusarjan voittamiseen ja Divariin nousemiseen vaaditaan kaksi voittoa. Toinen peli pelataan sunnuntaina Lahdessa ja mahdollinen kolmas kamppailu viikon päästä lauantaina taas HaNilla.

Junioreilla alkavat puolivälierät

SBS Wirmon ja SBS Maskun yhteisjoukkueena toimiva P19-joukkue voitti ikäluokkansa SM-sarjan runkosarjan selkeästi peräti yhdeksän pisteen erona toiseksi tulleeseen Classiciin. Puolivälierien vastustajaksi WirmoMasku valitsi keravalaisen Blackbirdsin ja ensimmäinen osaottelu pelataan lauantaina päällekkäisyyksien vuoksi Vehmaan liikuntahallissa klo 12.00. Toinen osaottelu kamppaillaan Keravalla sunnuntaina ja mahdollinen kolmas peli HaNi-Hallissa ensi viikon tiistaina.

  • Vastustajalla ei sinällään ole tässä vaiheessa valtavasti väliä. Kaikki nämä ovat kovia joukkueita, eikä minkäänlaiseen aliarviointiin ole varaa, jos ja kun mielimme tästä eteenpäin jatkaa. Mikäli pystymme pelaamaan omalla hyvällä tasollamme, olemme varmasti vahvoilla, kommentoi joukkueen valmentaja Miro Portnoj.

Myös T21-joukkueen puolivälierät starttaavat lauantaina. Wirmon ja TPS:n yhteisjoukkue sijoittui runkosarjassa kolmanneksi ja saa pudotuspeleissä vastaansa perinteisen tyttösalibandyseuran, Porvoon PSS:n. Ottelusarjan avauskamppailu pelataan HaNi-Hallissa klo 12.00. Toinen ottelu pelataan sunnuntaina Porvoossa ja mahdollinen kolmas peli tiistaina Turussa, Leaf-Areenalla.

  • PSS on aina hyvä vastustaja. Lähdemme kuitenkin pelaamaan omilla vahvuuksillamme ja pyrimme nappaamaan heti avauspelistä ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan, valmentaja Henriksson uskoo.

SBS Wirmon ja Keikyän Yrityksen P17-juniorien yhteisjoukkue pääsi ikäluokan alemmasta SM-sarjasta mukaan playoff-karsintoihin ja pudotti kahdessa jännitysottelussa lopulta Porin Karhut voittamalla kotipelinsä HaNi-Hallissa ja vääntämällä riittävän tasapelin Porissa. Näiden voittojen myötä joukkue pääsi mukaan P17 SM-sarjan puolivälieriin, jossa vastaan asettuu runkosarjan voittaja Classic Tampereelta. SBS Wirmo/KeikY pelaa lauantaina ensimmäisen ottelun Lempäälän Ideaparkissa ja sunnuntaina sarja onkin sitten jo jommalle kummalle katkolla HaNilla. Sunnuntain ottelu alkaa klo 18.00.

Wirmolaisten superviikonlopusta löytyy siis monenlaista herkkua kannattajille. Toivottavasti yleisö löytää paikalle sankoin joukoin. Ohjelma näiden viiden joukkueen kotipelien osalta näyttää kokonaisuudessaan seuraavalta:

Lauantai 25.3.

12.00 P19 SBS Wirmo/SBS Masku - Blackbirds, Vehmaan liikuntahalli

12.00 T21 SBS Wirmo/TPS - PSS, HaNi-Halli

15.00 N1D SBS Wirmo Akatemia - Pelicans SB, HaNi-Halli

18.30 M1D SBS Wirmo - Konnat, HaNi-Halli

Sunnuntai 26.3.

18.00 P17 SBS Wirmo/KeikY - Classic, HaNi-Halli