Naiset jatkoon Cupissa
Julkaistu: 28.08.2023 11.54

Mynämäen HaNi-Hallissa pelattu naisten Teho Sport Suomen Cupin ensimmäinen kierros ei tuottanut yllätyksiä. Jatkoon menivät tulevalla kaudella Divarissa pelaavat SBS Wirmo ja Nystars. SB Naantalin ja Kalvolan Keihään Cup-taival päättyi lauantaihin.

Ensimmäisessä ottelussa SB Naantali antoi hyvän vastuksen SBS Wirmolle pysyen tiukasti iskuetäisyydellä, mutta viimeisellä seitsemällä minuutilla wirmolaiset pyöräyttivät kolme lisämaalia ja nappasivat lopulta 6-2 voiton. Wirmolaisista maalinteossa onnistuivat Hanna Vainio, Tessa Pietilä, Jenna Kesälä, Emma Palkèn, Emilia Kurppa ja Susanna Haapakka. SB Naantalin osumista vastasivat Janina ja Micaela Sirola.

Toisessa pelissä Nystars ei antanut Kalvolan Keihäälle mahdollisuuksia. Vilma Ali-Laurila iski toisen erän alkajaisiksi hattutemppunsa valmiiksi ja loppupeli olikin enemmänkin muodollisuus. Elliina Lähteenmäki, Emilia Hakanpää, Liina Hyytiä ja Riina Rantanen kaunistelivat vielä lukemia omilla täysosumillaan ja kun maalissa Ruska Kerttula piti nollat, päättyi ottelu uusikaupunkilaisten 7-0 voittoon.

Paikallispeli pysyi tiukkana loppuun asti

SBS Wirmon ja Nystarsin kohtaamisessa panoksena olikin voittajalle lohkeava jatkopaikka. Peli oli alusta asti tiukkaa ja tasaista vääntöä, eikä avauserässä nähty lopulta maaliakaan. Kuparisen sai lopulta rikki Nystarsin Laura Piiroinen, joka pääsi kulmalyöntikuvion seurauksena lyömään varsin vapaasti maalin edustalta 1-0 osuman, kun peliä oli takana lähes 24 minuuttia. Toiseen erään ei enää lisämaaleja tehty, joten päätöserään lähdettiin niukassa Nystars-johdossa.

Ottelun neljänneksi viimeisellä peliminuutilla sai Wirmokin vihdoin maalitilinsä auki, kun Saana Lenkkeri pääsi iskemään mynämäkeläiset tasoihin. Ottelu näytti jo etenevän jatkoajalle, kunnes 44 sekuntia ennen loppusummeria Nystarsin Elliina Lähteenmäki iski maalin edessä pomppineen pallon ohi Wirmon maalissa pelanneen Sara Kosken. Jatkopaikka oli vahvasti luisumassa Uuteenkaupunkiin.

Wirmo sai kuitenkin ilman maalivahtia aikaiseksi vielä hässäkkää Nystarsin päätyyn ja lopulta neljä sekuntia ennen loppusummeria pallo pomppi Nystars-puolustajan jalasta omaan maaliin ja pelin ratkaisu siirtyi jatkoajalle. Kymmenen minuutin jatkoajalla kummallakin joukkueella oli paikkansa pelin ratkaisemiseen. Lähempänä kävi sisätolppaan kilauttanut Nystars, mutta maalit pysyivät kuitenkin koskemattomina koko jatkokympin ajan ja ottelun ratkaisua lähdettiin hakemaan rangaistuslaukauskilpailusta.

Ensimmäisistä kymmenestä laukojasta onnistuivat vain Nystarsin Laura Lahti ja Wirmon Emma Palkèn. Näin ollen voittomaalia lähdettiin hakemaan pareittain kerrasta poikki meiningillä. Maalivahdit pysäyttivät kaksi ensimmäistä paria, mutta kolmannessa kaksikossa Emilia Kurppa malttoi viedä pallon Ruska Kerttulan käsien ulottumattomiin ja upotti rangaistuslaukauksensa tyylikkäästi verkon perukoille. Tasoitusta tarjottiin vielä Riina Rantaselle, mutta Sara Koski hoiti Wirmon maalissa hommansa ja Wirmo pääsi nauttimaan jatkopaikastaan.

Nystars jatkoon pidemmän kaavan kautta

SB Naantali voitti viime hetken maalillaan Kalvolan Keihään maalein 4-3 ja lunasti näin paikkansa päivän viimeiseen kamppailuun Nystarsia vastaan. Ratkaisuottelu pysyi avauserässä varsin tasaisena. Noora Laine vei erän puolivälissä Naantalin johtoon, mutta Riina Rantasen maali tasoitti rehdin minuutin kuluttua ottelun 1-1:een. Avauserässä ei lisämaaleja nähty.

Toisessa erässä Nystars iski Laura Piiroisen toimesta kaksi osumaa ja kun uusikaupunkilaiset saivat vielä päätöserään kaksi lisäonnistumista Laura Lahden ja Villina Laineen toimesta, meni ottelu ja Cupin jatkopaikka lopulta Nystarsille maalein 5-1. Cupin toinen kierros pelataan turnausmuotoisena kahden viikon kuluttua.