Naisten liiganousu jäi vielä toteutumatta
Salibandyseura Wirmo RyJulkaistu: 09.04.2024 14.30

SBS Wirmon naisten joukkue pelasi mahtavan Divarikauden nousijajoukkueena sijoittuen runkosarjassa kolmanneksi ja kaataen vielä sarjakakkosen Pirkkalan Pirkat nousukarsinnoissa voitoin 3-1. Myös F-Liigajoukkue O2-Jyväskylä joutui tiukille, jopa selkä seinää vasten, mutta onnistui lopulta kaatamaan Wirmon voitoin 3-2. Kauden viimeinen ottelu Jyväskylässä päättyi kotijoukkueelle 5-2 (2-0, 1-1, 2-1).

Wirmo aloitti ottelun mainiosti, eikä parin maalin johtoasema olisi todellakaan ollut mikään vääryys. Jyväskyläläismaalivahti Kerttu Aro ja maaliraudat pitivät pelin kuitenkin maalittomana, eikä kotijoukkue joutunut hakemaan sarjapaikkansa uusimista takamatkalta. Pelin alku oli kuitenkin selkeästi vierasjoukkueen.

Kun Wirmo ei tilaisuuttaan käyttänyt, pääsi O2 puolestaan iskemään. Iina Latvala pamautti ajassa 16.22 ylivoimalla pelin 1-0:aan ja pian tämän perään Janella Järvinen iski maalin eteen pompanneesta irtopallosta kotijoukkueen toisen maalin. Erä kotijoukkueelle 2-0.

Toisen erän alkajaisiksi Kiia-Mari Avikainen livahti läpiajoon ja lirutteli kotijoukkueen jo 3-0 johtoon. Wirmo ei maalista lannistunut, mutta maalinteko oli edelleen kovin hankalaa ja niinpä vasta erän viimeisellä minuutilla saatiin kaivattu onnistuminen, kun Tessa Pietilä laukoi pallon komeasti maaliin. Wirmo lähti siis päätöserään kahden maalin takaa-ajoasemassa.

Päätöserä jatkoi samaa kaavaa. Wirmo sai kyllä luotua maalipaikkoja ja pallo pomppi mukavastikin O2-maalin edustalla, mutta maaliin asti sitä ei vain saatu toimitettua. Kun Vilma Halkola sai ammuttua jyväskyläläiset jo 4-1 johtoon, alkoi peli näyttää pelatulta. Sara Koski nappasi Janella Järvisen rangaistuslaukauksen, mutta Avikaisen ammuttua pallon yläkulmaan seitsemän minuuttia ennen summeria, näyttivät voiton avaimet karanneen wirmolaisten käsistä. Susanna Haapakka tarjoili vielä syötön Emma Palkenin maaliin, mutta siihen wirmolaisten kiri sitten jäikin. Enää ei riittänyt voimia O2:n kaatamiseen ja niiinpä kotijoukkue säilytti ratkaisevassa ottelussa sarjapaikkansa maalein 5-2.

Wirmo kaatui saappaat jalassa. Päätöspelissäkin joukkueella oli kyllä paikat maalien tekemiseen, mutta Kerttu Aro ja pikkupomputtelu tai muu huolellisuuden puute pitivät oman maalisarakkeen turhan koskemattomana. Ilmaiseksi ei O2 sarjapaikkaansa saanut ja juhlista päätellen he ymmärsivät tämän itsekin. Wirmo oli vaarallinen, mutta ei vielä valmis. Joukkue antoi kaiken mitä annettavissa oli ja tällä kertaa se ei riittänyt.

Wirmolta kiitokset O2:lle tiukasta ottelusarjasta ja onnittelut sarjapaikan uusimisesta!