Puimurit palaavat Divariin
Salibandyseura Wirmo RyJulkaistu: 15.04.2024 14.57

SBS Wirmon miesten joukkue onnistui viikonlopun nousukarsintapeleissään nappaamaan tarvittavan voiton ja lunastivat näin upeasti paikan ensi kauden Inssi-Divariin. Lauantain kotipelissä mynämäkeläiset taipuivat Pelicansille niukasti 1-3 (0-1, 1-2, 0-0), mutta sunnuntain ratkaisevassa ottelussa Lahdessa wirmolaiset iskivät taululle 3-8 (0-2, 1-3, 2-3) voittolukemat.

Siinä missä tappiopelissä viimeistely oli takkuista ja laukaukset pysähtyivät pääasiassa lahtelaisten blokkipeliin, oli sunnuntaina otteissa raikkaampi meininki, eivätkä pallot tärisseet ratkaisun hetkillä lavoissa. Pelicans oli kummassakin ottelussa ylipäätään hanakampi laukomaan, mutta ratkaisupelissä Wirmo pääsi paremmin kunnon maalipaikoille ja viimeisteli jopa tylyn kliinisesti, vaikkei laukauksia loputtomasti ammuttukaan.

Mynämäessä Pelicans sai järkevällä pelillään lyijytettyä wirmolaisten hyökkäyspelin. Vierasjoukkue pakotti Wirmon lähtemään hitaisiin hyökkäyksiin ja miehitti oman alueensa keskustan niin, ettei A-luokan maalipaikkoja juuri ollut tarjolla. Hyökkäyssuuntaan vierasjoukkue lähti sujuvasti niin nopeilla käännöillä kuin toisaalta rauhallisemmillakin rakenteluilla ja oli pallollisessa pelaamisessa reippaasti kotijoukkuetta edellä. Pelicansin hakema vierasvoitto ei pelitapahtumiin nähden ollutkaan mikään vääryys. Wirmolaisten ainoasta osumasta vastasi takaylänurkkaan pallon sivaltanut Santeri Matilainen.

Sunnuntaina Wirmo oli raikkaammalla jalalla liikkeellä ja pääsi sujuvammin avaamaan peliään ohi Pelicansin karvauksen. Ottelun avausmaalin sommittelivat Santeri Matilainen ja Erno Haapanala. Matilainen tarjoili leivoksen takatolpille ja Haapanala nautiskeli lapioimalla pallon reppuun. Pelicans oli erässä niin ikään aktiivinen ja laukoi paikoistaan hanakasti kohti Joonatan Marteliuksen vartioimaa maalia. Wirmo-maali säilyi kuitenkin koskemattomana ja kun Nuutti Knuutila taisteli hyökkäyspäässä kaksinkamppailuvoiton ja ui laidasta maalintekoon, pääsi Wirmo erätauolle 0-2 vierasjohdossa. Torjunnat erässä Pelicans 1, Wirmo 8.

Toisen erän alkajaisiksi Pelicans pommitti useammankin kerran kohti Wirmon maalia, mutta seuraavankin häkin iski kuitenkin vierasjoukkue. Mico Laaksonen nousi rohkeasti oman päädyn kaksinkamppailuvoittonsa jälkeen kohti Pelicans-päätyä, mutta laukoi matalan vetonsa niukasti ohi. Erno Haapanala seurasi päädystä kimmonneen irtopallon ja naulasi sen etuylänurkkaan. Ottelun lopputuloksen kannalta isoja hetkiä olivat kahteen ensimmäiseen erään tapetut kaksi Pelicans-ylivoimaa. Kun Wirmo vielä jälkimmäisen alivoimansa jälkeen pääsi itse Valtteri Sainion toimesta nakuttelemaan pallon reppuun, alkoi mynämäkeläisten penkillä olla fiilistä.

Pian Wirmon neljännen maalin jälkeen pääsi kuitenkin kotijoukkuekin iskemään ensimmäisen maalinsa. Usein tällaiset kavennukset kovan rumputulen jälkeen antavat maalanneelle joukkueelle kovastikin puhtia, mutta Wirmo pelasi maalin jälkeen fiksusti pallolla, eikä päästänyt Pelicansia kunnon vyörylle. Päinvastoin, vierasjoukkue pääsi itse mukavasti hyökkäyspäähän, eikä hätää tuntunut olevan pallolla eikä ilman. Kun Pyry Forsman vielä erän loppuhetkillä näytti henkilökohtaista osaamistaan tarjoamalla parikin kahvikupillista Pelicans-puolustukselle ja napautti tylysti vieraiden viidennen maalin, näytti tilanne wirmolaisittain tauolle lähdettäessä varsin maukkaalta.

Kolmannen erän alkajaisiksi kotijoukkueen peluri pelasi rangaistuslaukauksen arvoisesti oman maalinsa läheisyydessä. Rankkaria laukoneen Mico Laaksosen kuti painui kuitenkin niukasti ohi ylänurkasta ja Pelicans keräsi jälleen henkeä päälle. Wirmo pelasi kuitenkin edelleen fiksusti, eivätkä pelaajat ennen kaikkea pelänneet pelata. Puimurit vetivät vahvuuksillaan ja saivat luotua maalipaikkoja ja pelattua kellosta aikaa pois, kuten selkeässä johtoasemassa järkevää on tehdä. Wirmo iski Valtteri Sainion toimesta 1-6:een, kun peliaikaa oli jäljellä viitisentoista minuuttia.

Erän puolivälissä kotijoukkueen pommikone Riku Hakala ampui lähivaparista ylivoimalla kavennuksen. Tämän jälkeen alkoikin edellisen Lahdessa pelatun ottelun kaltainen mylläys Wirmon päädyssä. Pelicans haki maaleja maalivahdilla ja ilman, eikä Wirmolle oikein annettu muuta mahdollisuutta kuin puolustaa. Ja hyvin joukkue puolustikin. Ja kuittasi vielä pari maaliakin. Ensimmäisen iski Pyry Forsman Mico Laaksosen nopeasta oivalluksesta hyökkäyspään sisäänlyönnistä ja toisen namutteli tyhjään reppuun lopussa Nuutti Knuutila. Hakala ampui onnekkaasti yhden lohtuosuman kotijoukkueelle, mutta summerin soidessa taululla komeilivat numerot 3-8 ja Wirmon voitonjuhlat pääsivät alkamaan.

• Olimme tänään parempi joukkue. Välillä piti puolustaa, mutta hoidimme senkin mallikkaasti. Eilisessä kotipelissä emme päässeet parhaimpaamme ja Pelicans hoiti hommansa tyylikkäästi. Tänään pelasimme vahvuuksillamme, eikä meillä ollut missään vaiheessa peliä hätää, kommentoi omiensa suoritukseen enemmän kuin tyytyväinen Wirmon päävalmentaja Jarmo Eskelinen.

Wirmon maalintekijöinä kunnostautuivat Nuutti Knuutila (2+1), Valtteri Sainio (2+1), Pyry Forsman (2+0) ja Erno Haapanala (2+0). Kahden syöttöpisteen arkkitehteja olivat Mico Laaksonen ja Henri Alho. Erinomaisen pudotuspelikevään tolppien välissä pelannut maalivahti Joonatan Martelius pysäytti ottelussa peräti 30 laukausta ja kirjautti itselleen torjuntaprosentiksi peräti 90,91. Pelicansin Ripatin kokonaistorjunnat jäivät kahdeksaan (torjuntaprosentti 53,33).

• Paransimme peliämme kauden mittaan ja vielä näissä kevään otteluissa pojat osoittivat, että ruuvissa oli kiristämisen varaa. Voitimme PSS:n ja Pelicansin eli joukkueet, jotka olivat runkosarjassa meidän edellämme ja onnistuimme myös kaatamaan ÅIFin. Karhut oli meitä asteen parempi ja valmisti meitä hienosti tähän viimeiseen ottelusarjaan, jossa liikkeemme oli lopulta vastustajaa edellä. Mahtava lopetus mahtavalle kaudelle, Eskelinen tunnelmoi.

SBS Wirmo pelaa siis ensi kaudella Inssi-Divaria. Joukkue nauttii hetken nousujuhlista ja ottaa ansaitun lepotauon pitkän kauden jälkeen. Sen jälkeen onkin aika pukea haalarit niskaan ja alkaa töihin, jotta joukkue on valmis ensi kauden haasteisiin. Tarkoituksena kun ei ole lähteä Divariin selviytymään, vaan pelaamaan joka ottelun voitosta.

Puimurit kiittävät yhteistyökumppaneitaan, kannattajiaan ja vastustajiaan kaudesta ja toivottavat kaikille mukavaa kevään jatkoa!