Naiset nappasivat avausvoiton
Salibandyseura Wirmo RyJulkaistu: 05.04.2024 09.34

Wirmo sai vihdoin kolmannessa ottelussa avattua voittotilinsä O2-Jyväskylää vastaan. Tiukan kamppailun loppulukemiksi kirjattiin lopulta 4-6 (1-1, 2-3, 1-2).

Vierasjoukkue Wirmo tuli otteluun hyvällä pöhinällä ja vei peliä etenkin avauserän alkupuoliskolla. Pelin avausmaalinkin iskivät tällä kertaa mynämäkeläiset, kun hyökkäyspään vapaalyönnistä Petra Juusela löysi vapaaseen paikkaan liikkuneen Saana Lenkkerin ja tämä kilautti jo kolmannella peliminuutilla pallon maaliin. Reilua minuuttia myöhemmin Wirmo hieman ylihyökkäsi ja kotijoukkue pääsi iskemään ylivoimahyökkäyksestä tasoituksen. Katriina Louna antoi pyörähdyssyötöllään pallon takatolpille Enni Salinille ja tämä pääsi lyömään pelivälineen tyhjään reppuun. Erätauolle tasalukemissa 1-1.

Toisen erän alkuun avauserässä maalinteossa kunnostautunut Salin otti ikävännäköisen kontaktin Wirmon Emilia Kurppaan ja sai tästä komennuksen 2+2 minuutin jäähylle. Wirmo onnistui ensimmäisen kaksiminuuttisen aikana iskemään johtomaalin, kun Kurppa tarjoili maalin takaa pallon Jenna Kesälälle, joka iski maalinedustalta verkot tötterölle. Toisen kakkosen aikana maalia ei nähty, mutta heti jäähyn päätyttyä puolustaja Jasmin Iltanen sai pallon laidalle vauhtiin Emma Palkènilta ja ampui terävän kudin O2-maalin takaylänurkkaan. Vajaata minuuttia myöhemmin Janella Järvinen lapioi reboundin sisään kaventaen pelin jälleen yhden maalin eroon.

Tämän päivän jälkeen paineltiin toinen erä melko tasatahtiin päästä päähän ja kumpikin joukkue sai luotua paikkoja maalitilinsä kasvattamiseen, mutta viimeinen huolellisuus jäi puuttumaan ja toisaalta O2-vahti Kerttu Aro ja Wirmo-vahti Sara Koski olivat hereillä ja tilanne säilyi muuttumattomana, kunnes siirryttiin erän viimeiselle neljännekselle. Eveliina Hannula syötti alakerrasta pallon laitaan Tessa Pietilälle, Pietilä jatkoi keskustaan Jenna Kesälälle ja Kesälä laukoi terävästi pallon verkkoihin. Erän lopulla jyväskyläläiset saivat ammuttua vielä kavennuksen, kun Enni Salin sai oman riistonsa jälkeen kantattua pallon etukulmasta sisään. Wirmo pääsi siis erätauolle niukassa maalin johtoasemassa.

Kolmannessa erässä kotijoukkue metsästi vimmatusti tasoitusta. Seuraavan maalin teki erän puolivälin lähestyessä kuitenkin jälleen Wirmo, kun Jenna Kesälä karkasi Emilia Kurpan kanssa kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen. Kesälä tarjoili hyökkäyksen päätteeksi leivoksen viereensä Kurpalle ja tämä tulitti pallon takaylänurkkaan. O2 ei tästä lannistunut. Kun peliaikaa oli jäljellä rehti viisiminuuttinen, onnistui Janella Järvinen ylivoimalla tuomaan joukkueensa maalin päähän. Loppuhetkien jyväskyläläisrynnistys ilman maalivahtia päättyi vierasjoukkueen iloksi Saana Lenkkerin tyhjään rysään herkuttelemaan Wirmo-maaliin ja niinpä loppulukemiksi kirjattiin Wirmon 4-6 voittonumerot.

O2 johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1 ja sarja on edelleen sille katkolla, kun joukkueet kohtaavat lauantaina 6.4. Mynämäessä. Wirmon voitolla sarja ratkaistaan lopullisesti sunnuntaina Jyväskylässä.

Joka tapauksessa lauantainen peli on Wirmon naisille tämän kauden viimeinen kotiottelu ja nyt jos koskaan on aika täyttää HaNi-Hallin katsomot ääriään myöten!