Naiset kaatoivat O2:n Hanilla
Salibandyseura Wirmo RyJulkaistu: 07.04.2024 13.50

Wirmon naiset jatkoivat hyviä otteitaan F-Liigakarsinnoissa kaatamalla O2-Jyväskylän toistamiseen. Kotivoitto HaNi-Hallissa kirjattiin vauhdikkaan kamppailun päätteeksi lukemin 3-2 (0-0, 2-1, 1-1).

Avauserässä ei nähty maaleja lainkaan, mutta peli oli kyllä viihdyttävää. Kumpikin joukkue oli tullut selkeästi pelaamaan, eikä minkäänlaista kyttäilyä ollut nähtävissä. Kotijoukkue oli aktiivisempi laukomaan ja vastaavasti vierasjoukkue peittämään laukauksia. Maalivahdit jatkoivat ottelusarjan mukaisia varmoja otteitaan.

Toisessa erässä maalinteon aloitti Wirmo. Erän toisella minuutilla pallo pomppi hyökkäyspäässä Petra Juuselan kautta Sara Laaksoselle, eikä tämä sen kummemmin ihmetellyt, vaan täräytti pelivälineen vierasjoukkueen reppuun. Rehtiä minuuttia myöhemmin wirmolaiset joutuivat alivoimalle ja O2:n kivikova pakkopeliviisikko jauhoi kotijoukkueen päädyssä lähes koko kaksiminuuttisen, jonka päätteeksi Iina Latvala viimeisteli Janella Järvisen syötöstä tasoitusosuman. Erä oli kuitenkin kokonaisuudessaan Wirmo-merkkinen ja erän puolivälin jo ylityttyä Saana Lenkkeri ampui terävästi kohti O2-vahti Kerttu Aroa ja ketjukaveri Petra Juusela seurasi reboundin napauttaen mynämäkeläiset jälleen johtoon. 2-1 lukemissa lähdettiin myös erätauolle.

Wirmo jatkoi kolmannen erän alussa hyviä otteitaan. Ajassa 47.34 pirteä ilme palkittiin, kun Saana Lenkkeri löysi mainiolla poikittaissyötöllään Sara Laaksosen, joka sai rauhassa asetella pallon lapaansa ja ampua wirmolaiset kahden maalin johtoon. Pian maalin jälkeen wirmolaisille tuli pieniä loukkaantumishuolia ja kokoonpanoa jouduttiin lennosta jonkin verran rukkaamaan. Ote siirtyikin pitkäksi toviksi vieraille, joiden pesukone jauhoi Wirmo-päädyssä vaarallisen oloisesti. Ilmassa roikkunut kavennusosuma nähtiin lopulta ajassa 52.47, kun Milja Tuomisalo onnistui yllättämään Sara Kosken etukulmakudillaan. Maalin jälkeen Wirmokin sai hieman paremmin jälleen pelistä kiinni päästen välillä myös pallolle. Kova paine kotijoukkueen maalia kohti jatkui kuitenkin päätössummeriin asti. Wirmolaiset peittivät uhrautuvasti laukauksia ja nappasivat lopulta maalin marginaalilla kotivoiton tasoittaen ottelusarjan 2-2:een.

Näin ratkaisu eli F-Liigapaikan kohtalo nähdään vasta sunnuntaina Jyväskylässä. Voitolla F-Liigaan, tappiolla Divariin.