Puimurit pelin päällä
Julkaistu: 01.09.2023 13.39

Puimurit pelin päällä

SBS Wirmon miesten edustusjoukkue oli viime viikon tahmeamman harjoituspeliesityksen jälkeen katsonut porukalla peiliin. Tiistai-illan esitys TPS:n A-junioripainotteista joukkuetta vastaan oli täysin eri tason pelaamista kuin viikkoa aiemmin. Sähäkkä ottelu tuottikin Wirmolle 8-3 voiton.

Ottelu oli alusta asti yleisön kannalta varsin viihdyttävää seurattavaa. Joukkueet painoivat kaasu pohjassa, eikä kyttäilyvaiheita nähty. Painetta annettiin päädystä asti ja tämä tuotti maalipaikkoja molempiin päihin. Jos joku oli salibandykatsomossa ensimmäistä kertaa, tulee hän varmasti paikalle uudestaankin.

  • Hieno esitys. Toki teimme paljon virheitäkin, mutta tahtotila ja pelirohkeus olivat todella kovalla tasolla, kommentoi Wirmon päävalmentaja Jarmo Eskelinen.

Wirmolaiset saivat ajoittain oikeinkin tyylikkäästi purettua TPS-pelureiden ylhäältä tarjoaman prässin. Pelaajat liikkuivat tyhjiin tiloihin ja muutamalla yksinkertaisella syötöllä oman pään painetilanne saatiin käännettyä vastahyökkäykseksi. Pelin edetessä tämä tuotti runsaasti ylivoimahyökkäyksiä, joista ei kuitenkaan saatu viimeisteltyä aivan toivotulla tavalla. Pelin kova tempo aiheutti luonnollisestikin pallon pompottelua, eivätkä suoraviivaiset hyökkäykset saaneet aina kruunua maalin merkeissä.

  • Pienet huolimattomuudet hyökkäyspäässä ja keskialueella avasivat Tepsillekin paikkoja, mutta äijät painoivat hienosti hommia molempiin suuntiin ja ehtivät alakertaan jeesimään puolustusta. Myös blokattujen laukausten määrä oli oikein hyvä. Tämä kertoo, että asenne oli kunnossa, Eskelinen kehuu.

Fyysinen, rohkea ja aktiivinen pelitapa antoi lupaavan signaalin Wirmon tulevan kauden otteista. Nuori ja nälkäinen joukkue tulee tarjoamaan viihdyttäviä hetkiä kannattajilleen.

Harjoitusottelut jatkuvat huomenna lauantaina Raumalla, jossa vastassa ovat PTU ja Salba.