Naiset 16 joukkoon Cupissa!
Julkaistu: 11.09.2023 13.44

Wirmon naiset jatkoivat Teho Sport Suomen Cupin pelejään syyskuun toisena sunnuntaina Nurmossa, Seinäjoella. Pelit sujuivat mainiosti, kun ensin avausottelussa kaatui emäntäjoukkue Nurmon Jymy maalein 7-2 ja toisessa ottelussa kivikova Pirkkalan Pirkat 4-0.

Lähtökohdat päivän ensimmäiseen otteluun eivät olleet erityisen kaksiset. Osa wirmolaispelaajista oli herännyt aamuviideltä ja lähdenyt siirtymään pikkuhiljaa bussipysäkkiä kohti. Uudessa bussissa oli omat tekniset ongelmansa saniteettitilojen ja moottorin suhteen ja valittu oikoreitti aiheutti matkustajissa pahoinvointia, eikä peliin valmistautuminen vaikkapa tankkaamisen suhteen mennyt ihan nappiin. Uhkakuvia leijui siis ilmassa ennen aloitusvihellyksen piippaamista.

Wirmo osoitti pelot turhiksi. Joukkue otti pallollisen hallinnan ja iski tarvittavat osumat. Avauserässä Tessa Pietilä osui kahdesti, toisessa erässä maalasivat Adele Liimatainen, Saana Lenkkeri, Emilia Kurppa sekä Eveliina Hannula. Päätöserän päätteeksi Petra Juusela ampui ensimmäisen Wirmo-maalinsa ja viimeisteli loppunumeroiksi 7-2. Wirmon maalissa Juliana Kiuru torjui 8 kertaa Wirmon lauottua Jymy-maalia kohden yhteensä 30 kertaa.

Voitetun avauspelin seurauksena Wirmo sai vastaansa niin ikään oman ottelunsa vaikeiden vaiheiden kautta hoitaneen Pirkkalan Pirkat. Divarin kärkeen povattu Pirkat lähti otteluun ennakkosuosikkina, mutta mainiosti pelin avannut Wirmo pelasi erityisesti kaksi ensimmäistä erää mainiota salibandya. Ensimmäisen erän puolivälissä Eveliina Hannula väläytti huimaa nopeuttaan ja karkasi läpiajoon nostaen pallon tyylitelleen Pirkkojen maaliin. Saana Lenkkeri ja Emmi Vaitiniemi lisäsivät toisessa erässä johdon jo 3-0:aan. Tämän jälkeen käytetty Pirkka-aikalisä antoi toisen erän lopun hallinnan vastustajalle, mutta Wirmo selvitti vaikeammat viisi minuuttia ja pääsi päätöserään kolmen maalin johdossa.

Kolmas erä meni pitkälti Pirkkojen komennossa. Wirmo kaivoi kuitenkin vahvan taisteluilmeen päälle ja pelaajat blokkasivat kuteja sekä painivat kulmissa varsin sallivan tuomarilinjan antaessa tähän normaalia fyysisemmät puitteet. Pomppupallot maalin edestä saatiin siivottua ja maalissa pelannut Sara Koski hoiteli oman hommansa moitteettomasti. Tessa Pietilä lisäsi johtoa vielä yhden maalin verran ja niinpä loppunumeroiksi kirjattiin 4-0 Wirmolle.

Voittojensa myötä Wirmo selvitti Cupissa tiensä jo 16 joukkueen joukkoon. Mukana ovat kaikki F-liigajoukkueet, joiden pelit vasta alkavat seuraavalta kierrokselta ja Divarissa pelaavat Wirmo, Jokerit ja Nurmosta pidemmän kaavan kautta jatkoon mennyt Pirkat. Näiden lisäksi ryhmän täydentää Suomisarjassa pelaava Pelicans. Seuraavalla kierroksella siirrytään täysimittaisiin yksittäisiin peleihin ja SBS Wirmon vastustajaksi arvottiin kesän aikana rajusti vahvistunut FBC Loisto.