Kausi käyntiin voitolla
Julkaistu: 16.09.2023 14.54

SBS Wirmo - SC Wolves 8-4 (2-1, 2-0, 4-3)

Ennakkoasetelmat

Kauden ensimmäisestä sarjapelistä Länsirannikon Suomisarjajoukkueiden välillä oli ennakkoon ajateltuna odotettavissa tasaista vääntöä. Fyysinen SC Wolves oli viime kaudellakin Wirmolle hankala vastustaja, vaikka mynämäkeläisjoukkue niukoin marginaalein voitot molemmista peleistä silloin nappasikin.

Kummatkin joukkueet ovat kuitenkin viime kaudesta muuttuneet jonkin verrankin sekä pelaajiston että valmennuksen osalta. Wolvesille suurin menetys vaikuttaisi olevan pisterohmu Krister Mähösen eläköityminen lajin parista. Toisaalta viime kauden Rauman Salbassa Divarissa aloittanut ja kevääksi Paraisille palannut Oskari Laaksonen kantaa tällä kaudella alusta asti Wolves-paitaa ja kapteeninnauhaa ollen takuuvarmasti kullanarvoinen vahvistus.

Ottelun kulku

Avauserässä erityisesti kotijoukkueen pelaamisessa näkyi raju ylilataus, joka heijastui kenttätapahtumiin vauhtina ja virheinä. Keskialueella tuli runsaasti pallonmenetyksiä, joista Wolves pääsi ilmaiseksi omiin hyökkäyksiinsä ja Wirmo-maalissa pelannut Aleksi Sillantaka olikin alusta asti työllistetty. Positiivista Wirmon vauhtipelissä oli pelaajista paistanut pelirohkeus, joka pieneen malttiin ja järkeen yhdistettynä tuottaa kauden mittaan kyllä vielä runsaasti iloa niin joukkueelle kuin katsojillekin.

Avausmaalin pääsi iskemään Wolves, kun vierasjoukkueen kokemusosastosta oli unohtunut Patri Filatoff täysin yksin Wirmon maalin eteen. Wirmo painoi kuitenkin kahdella osumalla pelin vielä ennen erätaukoa nimiinsä, kun SaiPasta Wirmoon loppukesästä siirtynyt Pyry Forsman ja ensimmäistä Puimuri-peliään pelannut Axel Lindström iskivät maalit mieheen.

Toisessa erässä Wirmo löi oman pään luukut kiinni. Paikkoja vierailla kyllä oli, mutta Sillantaka ja hyvä blokkipeli pitivät Wirmo-maalin koskemattomana. Toisessa erässä Wolvesilla oli muutamiakin pidempiä pallojaksoja, mutta maaleja nämä eivät siis lopulta tuottaneet. Toisaalta tuntui, että toisessa erässä vieraiden keskittyminen lipsui omasta tekemisestä melko usein erotuomariratkaisujen kommentoimiseen. Wirmolta onnistuivat rankkarista illan toisensa tyylitellyt Forsman sekä erän lopulla siirretyn rangaistuksen aikana osunut kapteeni Timi Koski.

Päätöserään lähdettäessä asetelmat olivat Wirmon kolmen maalin johtoasemasta huolimatta vielä täysin auki. Peli oli ollut ensimmäiset 40 minuuttia kuitenkin tasaista. Kotijoukkueen onneksi se onnistui maalinteossa ensin. Eemeli Mustamäki pääsi avaamaan kauden maalitilastonsa ja vaikka seuraavan maalin iskikin Wolves, ei Wirmo häkeltynyt, vaan niittasi kolme seuraavaa lisäten johdon jo kuuteen maaliin. Tässä kohdassa väheni vierasvoittoon uskovien määrä HaNi-Hallissa jo melko marginaaliseksi. Wolves teki loppuun pari kaunisteluosumaa ja avauspisteet jäivät HaNille maalein 8-4.

Ottelun ratkaisu

Vaikka peli vielä kovasti olikin kesken ja molemmat joukkueet maalin jälkeen useammankin kerran maalauspuuhissa onnistuivatkin, oli Timi Kosken aivan toisen erän loppuun pitkän siirretyn jäähyn lopuksi iskemä 4-1 pukukoppimaali tietyllä tapaa osuma, joka siivitti wirmolaiset tauolle voiton maku huulilla, eikä joukkue tarjolla olleita pisteitä enää suostunut pois antamaan.

Ottelun hahmot

Wolvesista erottuivat erityisesti hyökkääjät Kalle Tuominen ja Oskari Laaksonen sekä maalissa näyttäviäkin torjuntoja esittänyt Aapeli Vehosmaa.

Wirmolaisista parhaiten yleisön mieleen jäivät eleettömän varmasti ruutunsa hoitanut maalivahti Aleksi Sillantaka sekä hyökkääjät Pyry Forsman ja Santeri Matilainen. Divarissakin maukkaita tehoja nakutellut Forsman aloitti Wirmo-uransa tehoilla 2+2 ja painoi armottomasti hommia molempiin suuntiin. Forsmanin vierellä pelannut Matilainen puolestaan saattoi näyttää raamikkaiden paraislaisten vierellä puutarhatontulta, mutta hävisikö kaveri koko pelin aikana ainuttakaan kaksinkamppailua? Tuskinpa. Tehopisteillä Matilaista ei vielä palkittu, mutta hyppäys P19-joukkueesta miesten peleihin ei näyttänyt tuottavan minkäänlaisia vaikeuksia. Saman voi toki sanoa kahdesti verkkoa heiluttaneesta Axel Lindströmistä.

Yhteenveto

Wirmo sai ottelusta kolme pistettä, se oli kaikista olennaisinta. Pelillisesti jäi vielä roimasti matkaa joukkueen parhaaseen potentiaaliin. Hyvällä meiningillä touhunnut nippu hakee vielä hivenen askelmerkkejä, mutta vauhdikas pelitapa tulee kyllä uppoamaan yleisöön. Hyvän kauden ainekset ilmassa. SC Wolves tulee tällä kaudella olemaan monelle joukkueelle vaikea vastus, eikä urheilullisen nipun yllätysmahdollisuutta kärkikahinoihinkaan kannata väheksyä.

Valmennuksen kommentit

• Voitto on voitto. Kovasti jännitimme kauden ensimmäistä ottelua, emmekö todellakaan päässeet omaan parhaaseemme. Pallonmenetyksiä ja vähän hölmöjä ratkailuja tuli varmaankin juuri tuon jännittämisen ja kovan latauksen myötä. Toki on mainio signaali, että pystyimme silti voittamaan, päävalmentaja Jarmo Eskelinen kommentoi.
  • Täytyy erikseen nostaa esiin kolmosketjun panos. Tehotilastoon +2 ja todella kypsää ja simppeliä pelaamista, mikä antoi lähes aina ykkös- ja kakkosketjuille sauman tulla pallon kanssa kentälle.
  • Hyvin pelanneelle maalivahdille tietysti harmi, että kun peli oli jo ratkennut, tuli otteisiin vähän turhaa löysyyttä ja vastustaja pääsi pari kertaa vielä rokottamaan. Yritetään jatkossa pitää keskittyminen ja puolustaminen kasassa loppuun asti.
  • Heti sunnuntaina on uusi mahdollisuus viedä omaa pelaamistamme eteenpäin. Pelicans on varmasti sarjan kärkiporukoita ja vaatii meiltä tasonnostoa, että pystymme sielläkin pisteistä taistelemaan.