Naisille vierasvoitto
Julkaistu: 12.11.2023 14.29

Naisille vierasvoitto

SB Nivala - SBS Wirmo 3-7 (1-2, 0-1, 2-4)

Ennakkoasetelmat

Nivala oli ennen ottelua juuttunut naisten Divarin sarjataulukossa peränpitäjäksi, kun taas Wirmo keikkuu sarjan kärkipaikoilla. Selvää oli, että ainakin alkuottelussa viidensadan kilometrin matkustaminen tulisi varmasti näkymään vierasjoukkueen esityksessä.

Ottelun kulku

Vaikka lattian pinta tuntui jo lämmittelyssä vieraalta ja aavistuksen hankalalta, sai Wirmo otteluun toivotunlaisen alun, kun viiden pelatun minuutin jälkeen kakkosketju oli leiponut pallon kahdesti tyylillä uuniin. Ensimmäisen pyöräytti Saana Lenkkeri ja toisen Ida Ojala. Loppuerä olikin sitten aika paljon takkuisempaa tekemistä ja kun vastustaja onnistui kertaalleen hakkaamaan maalin edestä irtopallon reppuun, lähdettiin toiseen erään niukassa vierasjohdossa.

Toinen erä ei juuri ottelun kulkua muuttanut. Wirmolaiset pääsivät kyllä helposti hyökkäysalueelle, mutta viimeinen syöttö tuntui aina olevan hieman liian hankala päätyen vastustajan lapaan. Pallot pomppivat, eikä viimeistely ollut erityisen terävää. Kertaalleen Wirmo kuitenkin sai pallon maaliin, kun Eveliina Hannula pelattiin poikittaissyötöillä tyhjään paikkaan.

Kolmannen erän alkuun toivottiin muutamaa vierasmaalia pelin ratkaisemiseksi. Heti ensimmäisellä minuutilla Petra Juusela ja Saana Lenkkeri lisäsivätkin johdon 1-5:een ja peli vaikuttti selvältä. Sitkeä kotijoukkue kuitenkin rimpuili hyvin mukana ja osui lopulta erän aikana vielä kaksi kertaa pitäen ottelun elossa. Wirmo osui vielä kahdesti, eikä päästänyt Nivalaa enää tosissaan taistelemaan ottelun voitosta. Kaksi viimeistä vierasmaalia iski Emilia Kurppa.

Ottelun ratkaisu

Kolmannen erän alkuun isketyt kaksi pikamaalia sinetöivät voiton vierasjoukkueelle. Mikäli näitä osumia ei olisi saatu sorvattua, olisi erästä saattanut tulla hyvinkin tuskainen.

Ottelun hahmot

Kotijoukkueen maalissa pelannut Tiia Liuski otti mitä otettavissa oli ja muutaman vielä päällekin.

Wirmolaisista Susanna Haapakka uskalsi alusta asti haastaa vastustajia hyökkäyssuuntaan ja pelasi moitteettomasti oman tonttinsa myös alaspäin. Maalissa pelannut Juliana Kiuru hoiti myös ruutunsa mainiosti.

Valmennuksen kommentit

- Emme olleet syystä tai toisesta aivan parhaimmillamme. Kotijoukkue taisteli hyvin ja piti pelin tiukkana. Saimme kuitenkin mukaamme tärkeät sarjapisteet ja loppujen lopuksi vain niillä on tässä vaiheessa merkitystä, kommentoi Wirmon päävalmentaja Mika Pietilä.