Naisten divaripelit puolivälissä
Salibandyseura Wirmo RyJulkaistu: 12.11.2023 23.15

Naisten divaripelit puolivälissä

HaHe - SBS Wirmo 1-3 (0-1, 0-2, 1-0)

Ennakkoasetelmat

Haukiputaan Heiton joukkue tiedettiin laadukkaaksi ja selkeästi kärkiporukoihin lukeutuvaksi. Odotettavissa olikin tasainen ja tasokas kamppailu arvokkaista sarjapisteistä.

Ottelun kulku

Ennakkoarviot osuivat nappiin. Peli oli vauhdikasta ja viihdyttävää. Parasta missä Wirmon naisten joukkue on tällä kaudella ollut mukana. Peli lähti vielä mukavasti käyntiin, kun Saana Lenkkeri pääsi jo toisella peliminuutilla napauttamaan pallon Eveliina Hannulan esityöstä maalin edestä ylänurkkaan. Kentällä oli maalin jälkeenkin aivan eri Wirmo kuin edellisenä päivänä Ylivieskassa. Tilanteet aaltoilivat päästä päähän ja kumpikin joukkue sai luotua mukavasti maalipaikkoja. Wirmo kuitenkin sen verran enemmän, että voidaan katsoa avauserän menneen vierasjoukkueen nimiin.

Toinen erä oli melko lailla ensimmäisen kaltainen. Molemmat maalivahdit pelasivat mainiosti ja pitivät ottelun vähämaalisena. Wirmon kolmosketju kuitenkin oli pelipäällä ja niinpä Susanna Haapakka ja Emma Palkèn tekivät erän jälkimmäisellä puoliskolla maalit ne vielä toisilleen syöttäen. Kun Sara Koski Wirmo-maalissa oli edelleen ohittamaton, mentiin Wirmo-merkkisen erän jälkeen erätauolle 0-3 vierasjohdossa.

Päätöserässä Wirmo joutui luovuttamaan pallonhallinnan nälkäisemmälle kotijoukkueelle, joka ahneesti haki kavennusosumia pitkiäkin jaksoja Wirmon päädyssä pyörittäen. Mynämäkeläisten tiivis puolustuspelaaminen ja Kosken terävyys saivat kuitenkin tylsytettyä yhtä takaiskua lukuunottamatta haukiputaalaisten yritykset ja niinpä täysi pistepotti matkasi Muurisen bussin kyydissä Kasitietä etelään päin lukemin 1-3.

Ottelun ratkaisu

Wirmolaiset olivat valmiita lyömään kroppaa pallojen eteen ja auttamaan Sara Koskea mustelmia välttelemättä. Joukkue puolusti nimenomaan joukkueena riittävän paljon paremmin kuin HaHe.

Ottelun hahmot

Molemmat maalivahdit olivat erinomaisia. Lisäksi Wirmon kolmosketjun kaksikko Susanna Haapakka ja Emma Palkèn nousivat toisen erän tärkeillä onnistumisillaan valokeilaan. Heikkoa lenkkiä ei ollut.

Valmennuksen kommentit

- Oli hienoa nähdä nimenomaan taisteleva Wirmo, joka oli joukkueena valmis antamaan kaikkensa sarjapisteiden saamiseksi. Vastustaja oli kova ja pelasi taktisesti järkevän pelin. Lisää tällaisia pelejä, kommentoi Wirmon päävalmentaja Mika Pietilä.

Seuraavaksi saadaankin nauttia kärkipeliherkkua, kun sarjakärki Jokerit saapuu Mynämäkeen 24.11.

Wirmon osalta runkosarjan peleistä on nyt puolet pelattu. Tällä hetkellä joukkue on sarjassa kakkosena tasapisteissä sarjaa johtavan Jokereiden kanssa.