Miehille voitto Nokialta
Julkaistu: 13.11.2023 09.36

SBS Wirmon miesten joukkue kävi viime torstaina pelaamassa Nokialla aina hankalan arkivierasottelun, joka tasaisen esityksen jälkeen tuotti joukkueelle toivotut kolme sarjapistettä 3-11 (1-6, 0-2, 2-3) vierasvoiton myötä.

Mynämäkeläiset saivat otteluun erinomaisen alun. Muutaman minuutin pelin jälkeen palloa oli jo kaiveltu Nokian maaliverkoista parikin kertaa, kun Pyry Forsman ja Valtteri Sainio onnistuivat viimeistelyssään. Erä meni muutenkin melko Wirmo-voittoisesti. Vieraat painoivat pallon vielä viisi kertaa reppuun, kerran omiin ja neljä kertaa nokialaisten päätyyn ja veivät erän nimiinsä maalein 1-6. Vaikka salibandyssa kaikki onkin mahdollista ja maaleja voidaan parhaimmillaan leipoa nopeaankin tahtiin, näytti tilanne Wirmon kanssalta ensimmäisen erän jälkeen melkoisen maukkaalta. Lopuista erän Wirmo-osumista vastasivat Tino Pietilä, Mico Laaksonen, Mico Hellen ja Santeri Matilainen. Nokialaiset ampuivat maalia kohti melko lailla yhtä monta kertaa kuin Wirmokin, mutta vieraiden viimeistely oli terävällä tasolla.

Toisessa erässä Wirmo puolusti erinomaisesti sulkemalla keskustan ja ohjaamalla KRP-pelurit laitoihin. Kun myös maalissa pelannut Joonatan Martelius oli hyvällä pelipäällä, sai vierasjoukkue pidettyä nokialaiset koko erän ajan pois maalisarakkeesta. Wirmon omakaan hyökkäyspeli ei ollut aivan timanttista, mutta huolimattomuudesta huolimatta joukkue iski erässä kaksi lisäosumaa. Näistä vastasivat Axel Lindström ja Pyry Forsman. Päätöserään lähdettäessä olikin selvää kumpi joukkue ottelun tulee voittamaan eli edessä oli klassinen muodollisuuserä.

Viimeisellä kaksikymmenminuuttisella Pyry Forsman iski hattutemppunsa valmiiksi ja tämän jälkeen loppuerä mentiin 2-2 tasalukemin. Wirmolta nimensä maalintekijätilastoon kirjauttivat vielä Eemeli Mustamäki ja Timi Koski. Ymmärrettävästi pelin ratkettua suurin puolustusinto yleensä hiukan himmenee ja vastustajakin pääsee lohtumaalien myötä tehoille. Loppunumeroissa ei kuitenkaan ollut selittelyn sijaa.

• Olimme ottelun alussa hereillä ja iskimme paikoista tarvittavat maalit. Vastustajallakin oli omat paikkansa, mutta Martelius oli maalissa hyvässä iskussa, eikä KRP päässyt peliin mukaan. Tasoero oli alusta asti selvä ja ensimmäisen erän jälkeen pärjäsimme aika lailla perussuorittamisella. Teimme tarvittavan ja haimme pisteet, kommentoi erityisesti oman pään pelaamiseen tyytyväinen Wirmo-valmentaja Joel Varjonen.

Positiivista oli myös se, että wirmolaisten tehot jakautuivat kaikkien ketjujen kesken. Onnistujia riitti laajalla rintamalla, vaikka kokoonpanoa olikin jälleen jouduttu muokkaamaan edellisestä voitto-ottelusta. Tällä viikolla wirmolaisilla on jälleen edessään reissupeli, kun lauantaina Tampereella on vastassa sarjan kärkijoukkue Classic United.