Puimureille ikävä tappio
Julkaistu: 20.11.2023 13.58

Wirmon ja Classicin välinen kohtaaminen oli molemmille tärkeä kärkipään sijoituksista kamppailtaessa. Classic on pelannut mainion alkukauden, eikä sillä ollut ennen Wirmo-peliä rasitteenaan kuin yksi tappio. Lisäystä tappiosarakkeeseen ei tullut myöskään Wirmon vierailun myötä, sillä Classic oli lopulta parempi maalein 7-4 (2-2, 3-1, 2-1).

Vieraat aloittivat kamppailun reippaasti ja ensimmäisen parin minuutin jälkeen wirmolaisilla oli ollut maukkaat paikat jo useampaankin maaliin. Ruuti oli märkää ja niinpä klassisesti oman pään pallonmenetys kostautui ja kotijoukkue iski pallon Wirmon maaliin. Tämän jälkeen trendi jatkui samanlaisena ja Wirmo pääsi helpon oloisesti maalipaikoille, mutta tonteista ei rankaistu. Vedot olivat vailla osoitetta tai sitten avopaikoista siirreltiin palloa takatolpille pikkunättejä osumia hakien. Tasoituksen Wirmo kuitenkin leipoi näyttävästi, kun Erno Haapanalan ja Henri Hakalan vaparikuvio tuotti wirmolaisten avausmaalin.

Minuuttia myöhemmin Wirmo siirtyi ensimmäisen ja lopulta ainoan kerran ottelussa johtoon, kun Mico Laaksosen alakerrasta lähettämä pystysyöttö tavoitti vastustajan maalille unohtuneen Otto Mäkisen ja tämä onnistui pöllyttämään verkkoa. Tämän osuman jälkeen Wirmolla oli läpiajoa ja sitä sun tätä, mutta maaleja ei saatu aikaan. Kumpikin joukkue antoi tilanteiden jälkeen korkeaa painetta ja sai sitä kautta riistojakin, mutta lopulta seuraava maali lähtikin hyökkäyspään vaikeasta yrityksestä seuranneesta pallonmenetyksestä. Valitettavasti menettäjä oli Wirmo ja maalaaja kotijoukkue Classic. Tasatilanteessa lähdettiin myös erätauolle.

Toinen erä alkoi täysin samalla tavalla kuin ensimmäinenkin. Heti ensimmäisillä parilla minuutilla Wirmolla oli useitakin maalipaikkoja, mutta viimeinen terävyys jäi puuttumaan. Jälleen kerran omien paikkojen tuhlaamisen jälkeen sitten menetettiin pallo omassa päässä ja vastustaja iski armotta pallon pömpeliin johtomaalin arvoisesti. Pelin puolivälin lähestyessä Wirmolle tarjottiin tasoitusmahdollisuutta ylivoimalla, mutta tasoituksen sijaan Classic onnistui käyttämään alivoimalla wirmolaisten uneliaisuuden oman pään vaparissa ja tamperelaiset kasvattivat johtonsa kahteen maaliin.

Kun vielä Wirmolle tuomittiin hyökkäyspään tilanteesta jäähy, näytti tilanne varsin heikolta, vaikka peliaikaa vielä reippaasti jäljellä olikin. Classic kuitenkin onnistui ylivoimallaan yhtä huonosti kuin Wirmokin ja Timi Koski nosti alivoimalla rystynepillään vieraat jälleen peliin mukaan. Erän lopun jo häämöttäessä Classic kuitenkin onnistui vielä kertaalleen ohittamaan Wirmon karvauksen vasemman laidan kautta kasvattaen näin erätaukojohtonsa jälleen kahteen.

Päätöserässä Wirmon paikkojen määrä tuntui olevan selkeästi vähäisempi kuin aikaisemmissa. Erän puolivälissä Pyry Forsman toi kuitenkin ylivoimalla kaukovedollaan joukkueen jälleen maalin päähän, mutta kun Classic onnistui niin ikään kaukaa laidan vierestä paukuttamaan pallon reppuun, olivat mynämäkeläiset jälleen pari maalia perässä. Kotijoukkue pelasi lopun fiksusti palloa liikuttaen ja wirmolaisia juoksuttaen, eikä kavennusosumien hakemisessa enää päästy maalinsyrjään kiinni. Classic teki vielä yhden lisäosuman ja peli oli paketissa.

• Maalintekoon tarvitsemme huomattavasti lisää röyhkeyttä ja terävyyttä. Voitamme maalipaikat, mutta häviämme taululla. Sitä harjoitellaan lähiviikot ja ollaan sitten jälleen pykälän valmiimpia näihin kärkikamppailuihin, tuumi päävalmentaja Jarmo Eskelinen.

Seuraavaksi Wirmo kohtaa vierasottelussa torstaina Forssan Suupparit.