Puimureille voitto Vorssasta
Julkaistu: 27.11.2023 09.42

Forssa on aina ollut Wirmon miehille vaikea pelipaikka, eikä viime torstainen arkipeliretki ollut siihen suoraan mikään poikkeus. Tällä kertaa pisteet kuitenkin matkasivat tiukkojen vaiheiden jälkeen Mynämäkeen maalein 5-7 (0-4, 2-1, 3-2).

Wirmo joutui lähtemään otteluun varsin repaleisella ja vajaalla kokoonpanolla. Tiukempi flunssa-aalto pyyhkäisi viime viikolla joukkueen yli, eikä läheskään kaikkia pelaajia saatu toipumaan pelikuntoisiksi. Kaksi pakkiparia ja kolme hyökkäysketjua Forssaan kuitenkin lähti pisteistä taistelemaan. Ottelu ei lähtenyt liikkeelle kovinkaan kummoisella tempolla. Näytti vähän siltä, ettei vierasjoukkue Wirmokaan ollut innostunut lyömään maksimiesitystä tiskiin.

Avauserä meni kuitenkin numeroiden valossa vierasjoukkueen merkeissä. Eemeli Mustamäki osui kahdesti ja kun erän lopulla Juho Nissille tuomittiin kevyt kaksiminuuttinen, onnistui alivoimalla ensin Pyry Forsman ja sen jälkeen vielä Nuutti Knuutila. Ensimmäinen erä siis Wirmolle selkeästi maalein 0-4. Peli näytti putoavan Wirmolle helpohkosti ja fiilis pukukopissakin tuntui nousevan.

Toinen erä oli kuitenkin Wirmolta hengetön ja aika lailla mitäänsanomaton esitys. Oman alueen ja keskialueen menetyksiä oli runsaasti, oma viimeistely oli heikkoa ja peliä suorastaan tyrkytettiin kotijoukkueelle. Erän ainoan vierasmaalin viimeisteli Erno Haapanala ja kun kotijoukkue onnistui kahdesti, päästiin päätöserään vielä selkeässä 2-5 vierasjohdossa.

Päätöserä ei tuonut wirmolaisten pelaamiseen juuri ainakaan positiivista muutosta. Kotijoukkue Suupparit pääsi viiden minuutin kohdalla iskemään kavennusosuman ja keräsi tästä taistelufiiliksen päälle. Wirmon neljästä pakista kokenein eli Nissi putosi loukkaantumisen myötä pois kokoonpanosta ja miehistö kaventui entisestään. Kuusi minuuttia myöhemmin peli olikin tasan, eikä tilanne näyttänyt wirmolaisittain erityisen hääviltä.

Wirmon valmennus otti aikalisän ja koetti näin koota joukkueen rivejä viimeiselle vajaalle kymmenelle minuutille. Vaikkei Fosun vyöryä aivan saatukaan pysäytettyä, saatiin sitä jarrutettua sen verran, että seuraavan maalin iski jälleen Wirmo. Eemeli Mustamäki viimeisteli hattutemppunsa Forsmanin mainiosta esityöstä, kun peliaikaa oli jäljellä noin kolmisen minuuttia. Jo heti seuraavassa vaihdossa oli kotijoukkue jälleen lähellä onnistumista, mutta Wirmon maalissa pelannut Joonatan Martelius onnistui saamaan sormensa riittävän paljon pallon eteen, eikä omissa heilahtanut.

FoSu otti maalivahdin hyvissä ajoin pois ja haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Wirmo puolusti tilanteen hyvin syöttösuuntia peittäen ja laukauksia blokaten, eikä kotijoukkueen ja -yleisön toivomaa tasoitusta nähty. Viimeisellä sekunnilla Valtteri Sainio pääsi yksin läpi tyhjää maalia vastaan ja vastustajan rikottua tilanteesta seurasi rangaistuslaukaus, josta Pyry Forsman tyylitteli ottelun viimeisen maalin.

• Teimme pelistä itsellemme aivan liian vaikean. Hyvin pelaajamme kuitenkin kokosivat itsensä totaalisen sulamisen jälkeen ja nappasivat tärkeät sarjapisteet kotiinviemisiksi. Harvemmin peliä voittaa, jos voittaa vain yhden erän. Tänään näin kuitenkin kävi, pohti Wirmon valmentaja Joel Varjonen.

Valmennusta mietitytti pelin jälkeen jo edellisessä ottelussa joukkuetta vaivannut tehottomuus. Tälle pyritään jälleen tekemään korjausliikkeitä seuraavaan kamppailuun lähdettäessä.

• Onneksi Eemeli Hattumäki oli tehotuulella, Pyry Forsman painoi hommia esimerkillisesti ja maalissa Joonatan Martelius oli veskari paikallaan, Varjonen kommentoi.

Wirmo kohtaa seuraavaksi perjantaina 1.12. kotipelissä hämeenlinnalaisen Steelersin. Ottelu alkaa klo 19.30.