Puimurit pudottivat ÅIFin
Salibandyseura Wirmo RyJulkaistu: 23.03.2024 09.10

Puimurit olivat perjantain kotipelissään ÅIFia vastaan aivan eri jalalla kuin Sipoon avauksessa ja niinpä ottelussa olikin tarjolla huomattavasti enemmän säpinää. Voitto jäi parantuneiden otteiden myötä Mynämäkeen maalein 6-1 (3-0, 2-1, 1-0). Kun joukkue vielä onnistui selättämään kokeneen sipoolaisen pääsarjajyrän sunnuntaina vieraskentällä maalein 2-3 (1-1, 1-1, 0-1), tarkoitti se sitä, että Wirmon pudotuspelikevät jatkuu.

Siinä missä ensimmäinen osaottelu oli vielä ollut tarkkailevaa ja jopa melko seisahtunutta peliä, oli Mynämäen kamppailu aivan eri maailmasta. Molemmat joukkueet painoivat rajusti hommia molempiin suuntiin ja tapahtumia riitti. Maalinteon aloitti kotijoukkue jo neljännellä peliminuutilla, kun Santeri Matilainen malttoi maalin edestä tarjoilla vielä takatolpille herkkumutterin Erno Haapanalan lapaan ja tämä lakaisi pallon reppuun huudattaen runsaslukuista kotiyleisöä. Kun vielä Henrik Haikio ja Mico Laaksonen onnistuivat avauserässä viimeistelyssään ja Wirmon maalilla Joonatan Martelius piti luukkunsa kiinni, päästiin ensimmäiselle erätauolle maukkaasti 3-0 kotijohdossa.

Toisessa erässä vierasjoukkue sai enemmän painetta kotijoukkueen maalille, mutta Wirmon puolustuspeli kesti, eikä kavennusosumia annettu ilmaiseksi. Kotijoukkueen maalisarakkeeseen sen sijaan lyötiin pari täplää lisää, kun sekä Erno Haapanala että Henrik Haikio iskivät ottelun toiset osumansa. Wirmon menoa jarrutti hieman Haikiolle kevyehkösti maalin jälkeen tuomittu 2+10 minuutin rangaistus, mutta ylivoimakaan ei tuonut ÅIFin maalintekoon helpotusta. Erän lopulla joukkue lopulta kuitenkin kuparisen rikkomisessa onnistui ja niinpä päätöserään lähdettiin 5-1 kotijohdossa.

Päätöserän puolivälin jälkeen Wirmo onnistui Valtteri Sainion toimesta ylivoimalla ja peli näytti menevät mynämäkeläisten nimiin. Sipoolaisten loppurynnistys oli ponnekasta, mutta lisäosumia se ei tuottanut. Niinpä wirmolaiset poimivat ansaitun tasoittavan voiton ja veivät ottelusarjan ratkaisun sunnuntaille Sipooseen. Mynämäessä joukkueiden parhaina palkittiin ÅIFista hyvällä liikkeellään wirmolaisille ongelmia aiheuttanut Santeri Heino ja Wirmosta yhtä vaille kaikki torjunut Joonatan Martelius.

Sunnuntain ottelu Sipoossa lähti jälleen avausottelun malliin hieman tarkkaillen. Pikkuhiljaa pallonhallinta kuitenkin siirtyi vierasjoukkueelle. Sipoolaiset peruuttivat puolustuksensa jälleen omalle alueelle ja tekivät maalintekopaikoille murtautumisesta wirmolaisille todella hankalaa. Maalinteon aloittikin kotijoukkue, kun ajassa 7.29 Santeri Heino pommitti sipoolaiset johtoon. Erän loppupuolella Wirmon Mico Laaksonen lähetettiin kaksiminuuttiselle mailaanlyönnistä, mutta wirmolaiset tylsyttivät mainiosti kotijoukkueen ylivoiman ja tuntuivat jopa itse alivoimalla saavan luotua paremmat tontit. Erän toiseksi viimeisellä minuutilla Valtteri Sainio sai katkottua keskialueella vastustajan hyökkäyksen ja lähetti nopealla pystysyötöllä pallon maalin eteen unohtuneelle Nuutti Knuutilalle, joka hassutteli hyvin pelanneen ÅIF-maalivahti Tuomas Misukan ja iski vieraat ansaitusti tasoihin ennen erätaukoa.

Toisessakin erässä ote säilyi Wirmolla. Hyvä hyökkäysalueen pelaaminen tuotti erän puolivälin lähestyessä johtomaalin, kun Henri Alho syötti vikkelän pallonliikuttelun jälkeen pelivälineen keskustaan vapaaksi liikkuneelle Valtteri Sainiolle, joka laukoi pallon vastustamattomasti verkkoon. Wirmolla oli erän aikana mahdollisuus lisätä johtoaan rangaistuslaukauksesta, mutta Pyry Forsmanin harhautukset eivät purreet hyvin maalintekoaikeet estäneeseen Misukkaan. Myöskään wirmolaisten ylivoima ei ollut riittävän terävää lisämaalien saamiseen ja niinpä peli näyttikin menevän erätauolle 1-2 lukemissa. Ajassa 37.38 ÅIF kuitenkin onnistui tasoittamaan pelin hyökkäyspään kulmalyönnistä. Wirmolaiset odottivat tilanteessa kotijoukkueen vaihdon valmistumista, eivätkä pelaajat ehtineet reagoimaan kun pallo lähtikin liikkeelle, vaikka kotijoukkueella kentällä vielä vähän tavallista enemmän porukkaa olikin. Wirmolaisten purnaaminen tuomariston suuntaan ei asiassa auttanut ja niinpä kolmanteen erään lähdettiin 2-2 tasatilanteessa.

Kolmas erä ei juuri muutosta ottelun kokonaiskuvaan tuonut. Wirmo oli hallitsevampi osapuoli, mutta kokeneempi ÅIF oli aina hyökkäysalueelle päästessään vaarallinen. Molemmat maalivahdit, ÅIFin Misukka ja Wirmon Martelius ottivat avaintorjuntoja pitäen luvut 2-2:ssa ja peli näyttikin etenevän jatkoajan suuntaan. Viitisen minuuttia ennen pelin loppua ÅIF-pelureille tapahtui kuitenkin omassa päässä pieni näppäilyvirhe ja hyökkäykseen noussut puolustaja Jan-Erik Aaltonen sai ilmaisen pallon ja pelasi sen keskustaan Pyry Forsmanille, joka lähti tavaramerkkikantilleen, jota kolme ÅIF-peluria lähti jonomuodostelmassa peittämään. Forsman pelasi tilanteen pelimiehen tavoin ja syötti pallon takaisin vetopaikalle uineelle Aaltoselle, joka laukoi suoraan Forsmanin passista pallon maaliin.

Viimeiset viisi minuuttia Wirmo taisteli. ÅIF sai maalivahdilla ja ilman luotua läheltä piti -tilanteita, mutta Wirmo kesti ja kun lopulta viimeisetkin sekunnit saatiin kulutettua loppuun, pääsivät wirmolaiset juhlimaan Divarikarsintojen jatkopaikkaa. Samalla päättyi ÅIFin peräti 14 kautta kestänyt pääsarjataival. Kotijoukkueen parhaana palkittiin jälleen maalivahti Tuomas Misukka ja Wirmon parhaana Nuutti Knuutila.

- Hienoa taistelua ja venymistä koko joukkueelta. Olimme mielestäni ottelusarjassa parempi joukkue ja ansaitsimme paikkamme seuraavalle kierrokselle. Saadaan mainiolle keväälle vielä maukkaita lisäpelejä, Wirmon valmentaja Joel Varjonen kommentoi.

Wirmon pelit jatkuvat heti ensi viikonloppuna, kun joukkue kohtaa Divarissa pelanneen Porin Karhut.