ÅIF maalin parempi kotonaan
Salibandyseura Wirmo RyJulkaistu: 18.03.2024 13.51

SBS Wirmon miesten Divarikarsintasarja sipoolaista ÅIFia vastaan lähti liikkeelle niukkamaalisella tappiolla vieraskentällä. Kokenut Divarijoukkue ÅIF oli lopulta parempi maalein 3-2 (0-0, 2-1, 1-1).

Ottelun avauserä oli melko hidastempoista kyttäilyä. Pääasiassa erä eteni niin, että vierasjoukkue Wirmo oli pallossa ja yritti rakentaa pitkiä hyökkäyksiä, mutta väylien löytäminen ÅIFin erittäin matalasta puolustuskuviosta tuntui olevan hankalaa. Kotijoukkue puolestaan pyrki pallonriistoista kääntämään nopeita ylivoimahyökkäyksiä. Avauserässä kummankin joukkueen mainiosti pelanneet maalivahdit, ÅIFin Tuomas Misukka ja Wirmon Joonatan Martelius pitivät maalinsa koskemattomina ja niinpä erätauolle lähdettiin 0-0 lukemista.

Toisen erän alkajaisiksi Wirmon Jan-Erik Aaltonen pääsi pyöräyttämään vierasjoukkueen kaukovedollaan 0-1 johtoon. Maalin myötä ainakin katsojat toivoivat kotijoukkueen joutuvan hieman aktivoimaan pelaamistaan, mutta kun alle puolen minuutin kuluttua ÅIFin Teemu Karesniemi karkasi Wirmo-puolustuksen lipsahduksesta maalintekoon, oltiinkin takaisin lähtöasetelmissa. Kun samainen peluri viitisen minuuttia myöhemmin taiteili kotijoukkueen rangaistuslaukauksesta johtoon, oli loppuerä ensimmäisen jatkumoa, eikä Wirmolle sen kummempia maalipaikkoja tuntunut aukeavan. Kun vielä Wirmon kapteeni Timi Kosken kausi päättyi erän puolivälissä ikävän näköiseen nilkkavammaan, vaikutti rutinoituneen kotijoukkueen puolustuksen avaaminen entistä hankalammalta. Tauolle siis 2-1 kotijohdossa.

Päätöserään tuli aktiviisempi Wirmo. Vierasjoukkuekin pyrki kääntämään riistoista nopeita hyökkäyksiä, joiden myötä peliin tuli eloa ja Wirmokin sai parempia maalipaikkoja. Erän ensimmäisen osuman teki kuitenkin keskialueen pallonmenetyksestä laidaltaan maalintekoon karannut ÅIFin Veikka Virtanen. Wirmo ei maalista lannistunut ja ennen erän puoliväliä ylivoimahyökkäyksestä Henri Alhon syötöstä onnistunut Valteri Sainio tuntui tuovan vieraille entistä enemmän puhtia puuhaamiseen.

Toki riskinotto nopeamman avaamispelin myötä tuotti maalipaikkoja myös kotijoukkueelle, mutta päätöserä oli silti selkeästi wirmolaismerkkinen. Loppuminuuttien ilman maalivahtia pelaaminen tuotti hyvän paineen ja lopulta Sainion avopaikalta kilauttaman tolpasta tolppaan laukauksen, mutta tasoitusta ei yrityksestä huolimatta nähty ja niinpä ottelusarjan ensimmäinen voitto meni kotijoukkue ÅIFille.

Wirmon kaksi ensimmäistä erää tuntuivat menevän hieman kohmeessa. Olipa kyseessä sitten jännitys vai kokeneen Divarijoukkueen kunnioittaminen, mutta tulevan perjantaina kotipelissä joukkueen on saatava vaihde silmään alusta alkaen. Vastustajan puolustus on tiivis, mutta ensimmäisen ottelun perusteella vastus on silti täysin voitettavissa, mikäli oma tekeminen vain saadaan jiiriin ja taistelevaa tiikerinsilmää kentälle. Ottelusarja on perjantaina HaNi-Hallilla katkolla vierasjoukkueelle, joten kotiyleisön tuki on jälleen tarpeen.