Wirmolle jälleen vierasvoitto
Salibandyseura Wirmo RyJulkaistu: 20.03.2024 20.29

SBS Wirmon ja Pirkkalan Pirkkojen kolmas F-Liigakarsintaottelu pelattiin jälleen Pirkkalassa. Wirmolaiset olivat ottelussa lopulta tehokkaampia ja veivät pelin nimiinsä maalein 3-6 (1-0, 0-2, 2-4).

Ottelu alkoi Pirkkojen rynnistyksellä, mutta ensimmäinen vaihto ei tuottanut maalia ja niinpä seuraavien hetkien aikana pelitilanteet tasoittuivat. Pallollinen ote siirtyi jonkin verran wirmolaisille ja Pirkat-päädyssäkin alkoi tapahtua. Ottelun avausmaali nähtiin kuitenkin kolmannella minuutilla kotijoukkueen toimesta, kun puolustuksesta lähetetty 30 metrin syöttö tavoitti hieman Wirmo-puolustukselta unohtuneen Oona Ylä-Mikkolan, jonka lavasta pallo upposi Wirmo-maalin vasempaan alakulmaan.

Se jäikin erän ainoaksi osumaksi, vaikka kummallakin joukkueella paikkoja maalintekoon loppuerän aikana olikin. Wirmo pääsi yrittämään ylivoimahyökkäyksistä, riistoista ja jopa maalivahti Sara Kosken avausheitosta tarjotusta yksin läpi -tilanteesta, mutta ruuti oli kuivaa ja Pirkat maalissa Sara Aaltonen hereillä. Hereillä oli myös Wirmon maalissa pelannut Sara Koski, joka sai niin ikään pidettyä maalinsa avausosuman jälkeen puhtaana. Wirmo karvasi järkevästi ja saikin karvauksellaan aiheutettua Pirkoille vaikeuksia ja toisaalta itse enemmän pallolle. Vaikka erä maalien merkeissä niukasti kotijoukkueelle menikin, oli ensimmäinen kaksikymppinen silti hienokseltaan Wirmo-merkkinen. 1-0 kotijohdossa siis kuitenkin erätauolle.

Toinen erä lähti täysin Wirmon merkeissä liikkeelle. Joukkue painoi pelin sitkeästi Pirkkojen päätyyn, mutta maalipaikoista ei edelleenkään onnistuttu viimeistelemään. Kuudennella minuutilla Tiia Kivistö kuitenkin hölmöili itsensä jälkipelillään jäähypenkille ja Wirmo pääsi ensimmäistä kertaa ottelusarjan aikana ylivoimalle. Vajaan minuutin pyörityksen jälkeen Tessa Pietilä pelasi puolustajan tontilta vasempaan laitaan syvälle Saana Lenkkerille joka löysi kuin löysikin etutolpalta pallon mentävän aukon ja tasoitti ottelun ansaitusti ajassa 25.52.

Maalin jälkeen Wirmolla oli välittömästi mainio paikka johtoon siirtymiseen, mutta seuraavat pari vaihtoa Pirkat mylläsikin ahneesti Wirmon päädyssä. Maalia joukkue ei kuitenkaan saanut puristettua ja niinpä ote siirtyikin jälleen vierasjoukkueelle, jonka karvaus- ja riistopelaaminen tuntui olevan todella myrkkyä Pirkoille. Wirmo painoi peliä kohti Pirkkojen maalia ja Sara Aaltonen tuntui seisovan päällään noukkien pallon toisensa jälkeen. Ajassa 35.02 pallo ohi Aaltosen kuitenkin vihdoin saatiin. Sara Laaksonen katkoi puolen kentän nurkilla Pirkkojen pelin ja syötti pallon Petra Juuselalle, joka otti laidalla pari terävää askelta, jonka jälkeen olikin luontevaa räväyttää tavaramerkkiranne takaylänurkkaan ja vieraat ensimmäistä kertaa johtoasemaan.

Johtoasemassa Wirmo pääsi myös erätauolle, sillä lisäsosumia ei kumpikaan joukkue onnistunut sorvaamaan. Loppueränkin pelin kuva oli kuitenkin se, että Wirmo oli aktiivisempi osapuoli ja vei nälkäisesti kaksinkamppailuja joka puolella kenttää. Jos ensimmäinen erä oli hienokseltaan Wirmon, oli toinen erä täysin Wirmon. Pirkka-vahti Aaltonen piti Wirmon maalit kahdessa, mutta viimeistelyn terävyys onkin ainoa asia, joka menee Wirmon osalta korjattavien asioiden sarakkeeseen. Muutoin erä oli mynämäkeläisiltä todella vahva.

Päätöserään kotijoukkue tulikin taistelemaan voitosta. Erän alku oli täysin Pirkkojen ja ainoastaan uhrautuva puolustaminen ja Sara Koski pitivät kotijoukkueen maalisarakkeen yhdessä täysosumassa. Erän edetessä Wirmo sai jälleen juonesta kiinni ja niinpä palkinnoksi parantuneista otteista kolmannessa erässä ensimmäistä kertaa tällä kaudella naisten paidassa pelanneet 06-syntyneet Siiri Kotiranta ja Aino Eloluoto järjestelivät vieraille lisäosuman. Kotiranta syötti kauniisti painottomalle puolelle unohtuneelle Eloluodolle, joka malttoi hienosti kiertää Pirkka-puolustajan ja painoi pallon varmasti reppuun ajassa 49.39.

Ja kun vauhtiin oli päästy, iski Petra Juusela Hanna Vainion laukauksen reboundista pallon maaliin. Ja vielä yhden heti perään. Jälkimmäisessä osumassa syöttäjänä toimi Saana Lenkkeri. Ajassa 54.57 Juusela pääsi siis sovittelemaan päähänsä hattua kolmen maalin merkiksi. Wirmon päätöserän alun kaltaiset ongelmat tuntuivat palailevan vasta, kun kotijoukkue otti maalivahdin pois ja haki kavennusosumia kuudella viittä vastaan. Wirmolaisilla tuntui olevan hirveä hätä saada palloa tyhjään maaliin, kun järkevä ajanpelaaminen todennäköisesti olisi tuottanut mieluisampaa tulosta. Hätäily tuottikin Pirkoille kaksi maalin edestä hakattua osumaa. Kummankin viimeisteli lopulta Pirkkojen parhaana palkittu Kalpana Tarvainen.

Wirmokin osui lopulta kertaalleen tyhjiin, kun Saana Lenkkeri pääsi keskialueelta nostelemaan edellisen Pirkat-pelin tyyliin pallon maaliin. Lenkkeri tehoili pelissä 2+2 ja Wirmon parhaana palkittu Petra Juusela 3+1. Viimeinen 30 sekuntia maalin jälkeen oli Wirmolta fiksua ja toisaalta Pirkkojen eväät oli jo syöty. Loppusummerin päristessä vierasjoukkue pääsi juhlimaan toista kiinnitystään jatkopaikkaan numeroin 3-6.

Vaikka maalivahti Sara Koski oli huomattavasti vähemmän työllistetty kuin toisessa päässä hikoillut Aaltonen, pelasi hän jälleen tasaisen varman ja eleettömän pelin. T18-joukkueesta mukaan nostetut Aino Eloluoto, Sara Laaksonen ja Siiri Kotiranta esiintyivät ennakkoluulottomasti ja tietenkin Petra Juusela sekä Saana Lenkkeri viettivät pörssipäivää. Wirmon näkyvin pelaaja oli kuitenkin jälleen puolustajan tontilla vastustajia hassutellut Eveliina Hannula, joka riisti ja raastoi, nosti jalalla ja teki mitä tykkäsi.

Wirmo oli kaksi erää parempi ja vaikka päätöserä parasta pirkkailua olikin, teki Wirmo tarvittavat maalit ja piti kotijoukkueen riittävän pitkään pois maalaushommista. Toisen voittonsa myötä Wirmo saa ottelusarjan tulevan lauantain kotipeliin jo itselleen katkolle. Toivottavasti HaNi-Halli saadaan täyteen kannustusjoukkoja ja mukavasti höpinää tötteröön.