Naiset kotivoitolla jatkoon
Salibandyseura Wirmo RyJulkaistu: 25.03.2024 09.08

Naisten F-liigakarsintojen ensimmäisen kierroksen ottelupari SBS Wirmon ja Pirkkalan Pirkkojen välillä huipentui sarjan neljännessä ottelussa, kun kotijoukkue SBS Wirmo onnistui tiukassa ja tasaisessa kamppailussa maalin verran paremmin lukemin 3-2 (0-0, 2-1, 1-1).

Ensimmäisen erän alku oli vierasjoukkueen heiniä. Wirmo ei oikein heti tuntunut saavan juonesta kiinni ja nälkäisenä ottelusarjan jatkamista kotihalliinsa himoinnut Pirkat sai luotua Wirmon päähän muutamia maukkaita tilanteita. Vierasjoukkueen maalivahti Sara Aaltonen koski palloon ensimmäisen kerran vasta erän puolivälin lähestyessä. Hieman tunnustelevan avauserän loppupuolisko meni puolestaan hienokseltaan kotijoukkueen nimiin, joten 0-0 lukemat olivat varmastikin varsin oikeutetut ensimmäisen kahdenkymmenen minuutin jälkeen.

Ottelun avausmaalin iski toisen erän alkajaisiksi vierasjoukkueen puolustaja Milja Kiviharju, jonka rannelaukaus yllätti pahasti maskissa olleen Wirmo-maalivahti Sara Kosken. Wirmo ei takaiskua kauaa murehtinut. Jo parin minuutin kuluttua yleensä säästeliäästi laukaustaan käyttävä Emmi Vaitiniemi niittasi Tessa Pietilän syötöstä todella kauniin puolilämärin kaukaa oikeaan alanurkkaan ohi voimattoman Aaltosen. Tämä toi Wirmolle selkeästi lisävirtaa ja toinen erä olikin kotijoukkueen. Kun wirmolaiset ajassa 33.47 pääsivät ylivoimalle, pyöri peli tiiviisti Pirkkalan päädyssä. Mylly jauhoi mallikkaasti ja maltilla, kunnes Emilia Kurpan päätysyöttö lopulta tavoitti Jenna Kesälän, joka napautti voimalla ja tarkasti pallon ylähirren kautta pussiin, kun peliä oli pelattu noin 35 minuuttia. Aivan erän lopulla Pirkka-vahti Aaltonen otti vielä muutaman unelmatorjunnan ja piti joukkueensa mukana pelissä päätöserään lähdettäessä.

Päätöserässä Pirkat oli luonnollisesti aktiivisempi osapuoli. Olihan joukkue 20 minuutin päässä kauden päättymisestä. Pirkat pyöritti peliä ja pyrki hanakasti laukomaan, mutta wirmolaiset olivat uhrautuvia ja löivät pyyteettömästi kroppaa vastustajan laukausten eteen. Viitisen minuuttia erää oli pelattu, kun Pirkat sai riistettyä pallon Wirmon kulmassa ja maalin eteen täysin yksin unohtunut Kalpana Tarvainen pääsi lapioimaan turhan helposti pallon tasoituksen arvoisesti maaliin.

Tasoitusmaalin jälkeen ote siirtyi jälleen Wirmolle ja lopulta mainioon pudotuspelivireeseen päässyt Petra Juusela seurasi Saana Lenkkerin vaarallisen laukauksen maalivahdista kimmonneen irtopallon ja neppasi tyylikkäästi reboundin reppuun ajassa 48.18. Maalin jälkeen selkä seinää vasten pelannut Pirkat joutui avaamaan peliään ja Wirmollekin avautui paikkoja lisämaaleihin. Aaltonen otti kuitenkin muutamia avaintorjuntoja ja lopulta kotijoukkueen maalin johtoasemassa edettiin ottelun loppuhetkille asti. Pirkat otti maalivahdin pois ja pyöritti kuudella viittä vastaan, mutta Sara Koski ja wirmolaisten lihamuuri olivat loppuun asti pallojen edessä ja trillerin loppusummerin soidessa kotijoukkue pääsi riemukkaasti juhlimaan karsintojen jatkopaikkaa Pirkkojen joutuessa pettymään kauden päättyessä ensimmäiselle karsintakierrokselle.

Vieraiden parhaana palkittiin joukkueensa mukana voittotaistelussa torjunnoillaan pitänyt maalivahti Aaltonen. Wirmolaisista palkintoraadin puolestaan vakuutti mainion ottelun molempiin suuntiin pelannut Emmi Vaitiniemi.

Wirmo saa seuraavaksi karsintavastustajakseen tällä kaudella F-liigaa pelanneen O2 Jyväskylän. Ottelusarja alkaa ensi lauantaina Jyväskylässä. Ottelusarjan voittaja pelaa ensi kauden F-liigassa ja häviäjä Divarissa. Voittoon vaaditaan kolme otteluvoittoa.

Kiitoksia Pirkoille tiukasta ja rehdistä ottelusarjasta!