Mynämäessä menossa huikea salibandykevät
Salibandyseura Wirmo RyJulkaistu: 28.03.2024 16.21

Mynämäessä menossa huikea salibandykevät

SBS Wirmon miesten ja naisten edustusjoukkueet ovat onnistuneiden kausien päätteeksi pelaamassa huikeaa pudotuspelikevättä. Miesten joukkue on kahden voiton päässä Divarista ja naisten joukkue kolmen voiton päässä F-liigasta. Pikkukunnan pitkäjänteinen seuratyö kantaa siis maukasta hedelmää.

Naisten joukkue sijoittui ensimmäisellä Divarikaudellaan runkosarjassa kolmanneksi. F-liigakarsintojen ensimmäisellä kierroksella joukkue pudotti Pirkkalan Pirkat voitoin 3-1 ja selvitti tiensä toiselle kierrokselle, jossa vastaan asettuu tällä kaudella F-liigaa pelannut jyväskyläläinen O2. Ottelusarja pelataan paras viidestä järjestelmällä eli F-liigapaikan saamiseen vaaditaan kolme voittoa. Kotietu tässä ottelusarjassa on jyväskyläläisillä.

  • Totta kai me lähdemme ottelusarjaan kolmea voittoa hakemaan. Tämä on hyvän kauden pelanneelle joukkueellemme mahtava mahdollisuus todellisen loppuhuipennuksen saavuttamiseen. Kyllä kautta lähdetään voitettuun otteluun päättämään, Wirmon päävalmentaja Mika Pietilä kommentoi.

O2 on rutinoituneempi joukkue, jolla on jo kokemusta F-liigavauhdista ja muutamia todella vaarallisia avainpelaajia, jotka Wirmon pitää saada pimennettyä. Joukkue on kuitenkin vetänyt F-liigassa raskaan kauden, eikä saavutettuja pisteitä etenkään kevätpuolella juuri joukkueen laariin napsunut.

  • Kyllä Divarin kärkipään pelit ovat meitä tähän valmistautumisessa palvelleet. Ottelut etenkin Jokereita, Pirkkoja, HaHea ja Nystarsia vastaan olivat vauhdikkaita, tiukkoja ja tasaisia, eivätkä todellakaan tasoltaan juuri hävenneet liigakamppailujen rinnalla. Kyllä meillä on ihan yhtäläiset mahdollisuudet ottelusarjan voittoon kuin jyväskyläläisilläkin, Wirmon valmentaja Juha-Matti Henriksson uskoo.

Ottelusarja alkaa lauantaina Jyväskylässä. Sunnuntaina 18.30 pelataan toinen osaottelu Mynämäen HaNi-Hallissa. Kolmas ja mahdollisesti jo ratkaiseva kamppailu pelataan sitten ensi viikon keskiviikkona Jyväskylässä.

Miehillä kaksi voitettua ottelusarjaa jo takana

Wirmon miehet sijoittuivat Suomisarjassa niin ikään kolmanneksi. Nousukarsintojen ensimmäisellä kierroksella joukkue pudotti saman lohkon kakkoseksi sijoittuneen PSS:n otteluvoitoin 2-1. Toisella kierroksella vastassa olikin peräti 14 kautta putkeen pääsarjatasolla pelannut sipoolainen Divarijoukkue ÅIF, joka kaatui mynämäkeläisten hyvien otteiden myötä niin ikään kolmannessa ottelussa otteluvoitoin 2-1. Seuraavaksi on vastassa jälleen Divarijoukkue, kun matkalla toiseksi korkeimmalle sarjatasolle pitää kaatua Karhut Porista.

  • Joukkueella on hyvä henki päällä tiukkojen ottelusarjojen voittamisen myötä. Pelit olivat tiukkoja ja tasaisia, eikä niitä ilman taistelevaa koko joukkueen pulolustuspelaamista olisi kyllä voitettukaan. Pojat halusivat jatkaa kevään pelejä ja nyt on ikään kuin kaksi ottelupalloa Divaripaikan nappaamiseen, valmentaja Joel Varjonen kommentoi.

Karhut pitää kaataa kahdesti, jos Divaripaikan haluaa saada. Varjosen viittaama kaksi ottelupalloa tarkoittaa sitä, että tämän otteluparin häviäjä pääsee vielä pelaamaan toisen otteluparin, SB Vantaa - Pelicans häviäjää vastaan. Siitäkin on vielä mahdollisuus kahdella voitolla ottaa ensi kaudeksi paikka Divariin.

  • Lähdemme tietysti siitä, että pääsemme altavastaajana kokenutta Divarijengiä vastaan ja kairaamme kovalla taistelulla Karhuista kaksi voittoa. Toki siinä pitää olla kaikki palaset kohdallaan. Mikäli saamme nyt itsestämme irti ne kauden parhaat ottelut, uskon kauden päättyvän iloisissa merkeissä, miesten joukkueen päävalmentaja Jarmo Eskelinen toteaa.

Miesten ottelusarja alkaa pitkäperjantaina Porissa. Mynämäessä, HaNi-Hallissa pelataan sunnuntaina 15.00 ja mikäli tarve vaatii, ratkaistaan ottelusarja maanantaina Porissa. Hienoja hetkiä on siis pääsiäisen aikaan varsinaissuomalaisille salibandyn ystäville tarjolla myös katsomon puolelta.